Hírek
23195 hír az adatbázisban
Mekkora felfutási potenciál van a mezcal élményében? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-06-13 10:15
PR

Vajon mekkora növekedési potenciált rejt magában a mezcal üzletága? Felfuthat-e olyannyira a mezcal iránti kereslet, hogy akár a most még sokkal népszerűbb tequilaváltozatokat is sikerül lekörözni?

A cikkben annak járunk utána, hogy erre mekkora esély kínálkozhat. Egyúttal elmerülünk kicsit abban a varázslatos világban, ami ehhez a különlegességhez köthető. Úgyhogy következzenek is a részletek!

Kezdjük annak a részletezésével, pontosan mi is a mezcal

Gyakorlatilag egy, a tequilához hasonló rokon italról beszélhetünk. Azzal a hasonlósággal, hogy a mezcal szintén agávéból készül. Ezt fontos lehet tudni, amikor például az iDrinks szeszes ital kínálatát nézzük át.

Azzal a nem elhanyagolható sajátossággal, hogy a mezcal készítését illetően jóval megengedőbbek úgymond a szabályok. Vagyis az ital sokkal szélesebb változatokat képviselő agávénövényből is készülhet, szemben a tequila erre vonatkozó szigorú szabályaival.
Persze ha az ital igazi imádióit kérdezzük, számukra jóval többről van szó egyszerű alkoholos italnál. Számukra a mezcal testesíti meg azt a sajátos életformát, ami a szabadságra vágyó mexikói lélek egyértelmű meghatározója.

Érdekesség, hogy egyre nagyobb márkák kezdtek el a mezcallal foglalkozni

Érdekesség, hogy a tequila világpiaci nagyságrendjének mindössze 1-2%-át teszi ki az a fogyasztás, ami a mezcalhoz köthető. Vagyis nem kicsit marad el az érdeklődés a jóval kedveltebb tequilához képest.

Viszont ez az arány látványosan változhat a közeljövőben. Méghozzá azért, mert nem akármilyen piaci szereplők láttak fantáziát az ágazat felfuttatásában. Elég csak a Pernod Ricard, a Diageo és a Bacardi nevét említeni.

Ezek az óriások egytől egyig beszálltak úgymond az üzletbe az elmúlt évek során nem kevés anyagi invesztíció mellett. Ami nyilván nem a véletlen műve, és minden bizonnyal erőteljes fellendülést hozhat a keresletet illetően is.

Vajon elhúzhat a mezcal a tequila mellett a népszerűségét tekintve?

Annyit leszögezhetünk minden bizonnyal, hogy ez bizony még a jövő zenéje. Tekintve a jelenleg uralkodó arányokat a kétféle ital között, sok dolognak kell még történnie ahhoz, hogy a szerepek megforduljanak.

Amiatt is, mivel a mezcalpiac bővítésével kapcsolatos céloknak bizony árnyoldala is akad. Amit úgy hívnak, hogy hiány. Nem kevés gondot okoz tehát mostanság, hogy az italok előállításához szükséges minőségi alapanyag, azaz az agávé rendelkezésre álljon.

Persze ettől függetlenül örülhetünk is a mezcal prognosztizálható felfutásának. Már csak amiatt is, mert egy kimondottan finom és kedvelhető italról van szó, aminek a közelebbi megismerése valóságos kuriózumnak számíthat. Csak bátorítani tudunk tehát mindenkit a kipróbálásra.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tequila márkát vett a Johnny Walker anyavállalata

További hírek ebben a kategóriában

Ezért érdemes etetőhajót vásárol...
Itt a megoldás, ha megbízható ka...
Innovatív ajándékötlet férfiak r...
Minden, amit a bútorfelújításról...