Hírek
23268 hír az adatbázisban
Hogyan találd meg az ideális laptopot? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-07-20 11:18
Digitális

A laptopvásárlás embert próbáló feladat, hiszen a kínálat óriási, rengeteg az információ, és emiatt könnyű elveszni a részletekben, nehéz kiválasztani a megfelelő modellt.

A laptopvásárlás embert próbáló feladat, hiszen a kínálat óriási, rengeteg az információ, és emiatt könnyű elveszni a részletekben, nehéz kiválasztani a megfelelő modellt.

Az egyszerű választás érdekében összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy akinek nem hobbija, nem szakmája, az is könnyedén eligazodjon a szakkifejezések útvesztőjében, és meglássa a lényeget a csillogó külső mögött. Persze ehhez az is szükséges, hogy tisztában legyél, elsősorban mire akarod használni a hordozható számítógépet, egyáltalán arra van-e szükséged.

Általános vs. üzleti laptopok

Az otthoni használatra, elsősorban multimédiás tartalmak lejátszására, böngészésre tervezett laptopok dizájnban, színekben, egyéb megjelenésükben tetszetősebbek, ugyanakkor gyengébb anyagok jellemzik, kevésbé tartósak.

Az USAnotebooknál kapható üzleti laptopok esetében az igényesebb, strapabíróbb, tartósabb anyagok használata, a kiemelt adatbiztonság kiemelten fontos. Extra igények kiszolgálására is alkalmasak, mint a dokkolhatóság, a speciális portok, 4G modem, por-, víz- és ütésállóság, hosszabb akkumulátor-üzemidő és garanciaidő, helyszíni szervizszolgáltatások.

A gamer gépek a játékkövetelményeknek megfelelő kialakítással, erősebb processzorral, videókártyával, speciális hűtéssel szereltek.

Az egyes kategóriákon belül különböző alkategóriák vannak, különböző árkategóriákban: belépő szintű, közép- és felsőkategóriás laptopok. Az általános, otthoni használatra szánt laptopok ára még magasabb minőségi kategória esetén is alacsonyabb, mint az üzleti célú vagy a speciális gamer gépeké.

Egyéb lényeges paraméterek

Nem elhanyagolható tényező az adatok tárolására szolgáló meghajtó kérdése, amely befolyással bír a gép sebességére. A hagyományos, mechanikus alkatrészeket tartalmazó merevlemezzel (HDD) szemben az újabb technológiás SSD memóriachipes modul gyorsabb, strapabíróbb, alacsonyabb fogyasztású, viszont drágább és valamivel kisebb tárolókapacitással rendelkezik. Ma már gyakori a hibrid technológia, amikor mindkét típust beépítik a laptopba.

A nem bővíthető, cserélhető processzor típusa szintén fontos tényező, a felhasználási mód mellett a pénztárcánk a meghatározó. Az erősebb processzorok a munkát gördülékennyé és gyorsabbá teszik, azonban az akkumulátor üzemidejét csökkentik.

A megjelenítésért felelős videókártya a későbbiekben szintén nem bővíthető vagy cserélhető, ezért fontos, hogy jól válasszunk. Alapvetően elegendő egy integrált videókártya, de 3D tervezéshez, grafikai programokhoz, videóvágáshoz, komolyabb játékokhoz dedikált videókártya szükséges.

A többféle alkalmazás egyidejű használatát lehetővé tevő RAM könnyen bővíthető.

A kijelző méretét a használati mód határozza meg, a nagyobb méret jelentős súlynövekedést jelent. A kijelző részletgazdagságát a felbontása mutatja meg, minél nagyobb a pixelszám, annál jobb minőségű a kép.

Számos egyéb kényelmi paraméter (portok, billentyűzet, stb.) is van, amely meghatározhatja választásunkat.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Milyen idős laptopokat használnak a magyarok
  Ezt az 5 szempontot vedd figyelembe, ha felújított laptopot vásárolsz! (x)
  Mik a fontosabb szempontok a laptop-videókártya kapcsán? (x)
  Mobilon nézzük ki, de a vásárlás laptopról történik
  Húszezres laptopokra lenne igény
  Óriásplakáton nyújtózkodtak a HP eszközök
  Kivonul az európai laptoppiacról a Samsung
  Etiópiában épít gyárat a Samsung
  Jó jegyért laptop
  Beépített mobil szélessáv a Toshiba laptopokban

További hírek ebben a kategóriában

Követeléskezelés okosan, elektro...
Ezt az 5 szempontot vedd figyele...
Hol hasznosítható igazán a ChatG...
Digitális követeléskezelési szol...