Hírek
23446 hír az adatbázisban
A Szerencsejáték Zrt. támogatja a párizsi olimpiai felkészülést
Marketinginfo.hu - 2023-02-08 10:54
CSR

2023-tól stratégiai partnerségre lép egymással a nemzeti lottótársaság és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).

Az együttműködés keretében a Szerencsejáték Zrt. 2024 év végéig támogatja a Magyar Olimpiai Csapat eredményes felkészülését. A szponzorációs hozzájárulás nem csupán a nyári olimpiai játékokra szól, hanem a téli és nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, az Európa Játékokra, valamint az Indonéziában megrendezésre kerülő World Beach Games-en való felkészülésre is kiterjed.

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje a magyar sport legnagyobb partnere, évek óta folytat sikeres együttműködést a legnagyobb sportágakat képviselő nemzeti szövetségekkel, klubokkal és támogatja a hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi sportversenyek megvalósulását, illetve a paralimpiai mozgalmat. A magyar sportban megvalósított stratégiai szerepvállalás elsődleges célja, hogy előmozdítsa és még versenyképesebbé tegye a hazai élvonalbeli sportéletet, valamint elősegítse a nemzeti lottótársaság sportfogadási üzletágának dinamikus fejlődését. Jelenleg mintegy 144 klubbal, 9 válogatott csapattal és 12 szövetséggel folytat szoros együttműködést a vállalat.

A Magyar Olimpiai Bizottsággal megkötött szerződéssel a Szerencsejáték Zrt. és a MOB stratégiai partnerségre lép egymással. A megállapodás aláírásával a nemzeti lottótársaság a Magyar Olimpiai Csapat stratégiai partnerévé válik 2023. január 1-től 2024. december 31-ig.

"A nemzeti lottótársaság megalakulása óta, immáron több mint három évtizede támogatja a magyar sportot. Hisszük, hogy szponzorációs tevékenységünkkel hozzá tudunk járulni az egyéni és csapatsportok sikereihez. A most bejelentett együttműködéssel, a korábbiakhoz képest megnövelt összeggel, 80 millió forinttal szponzoráljuk a Magyar Olimpiai Csapatot, ezzel is elősegítve az eredményes felkészülés feltételeinek megteremtését." - hangsúlyozta Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A nemzeti lottótársaság és az olimpiai mozgalom kapcsolata nem újkeletű. 1947. október 19-én indult Magyarországon a Totó, a Szerencsejáték Zrt. legrégebbi - jelenleg is elérhető - terméke, melyet éppen a magyar sportolók 1948-as londoni olimpiára való kijutása érdekében vezettek be itthon.

A Magyar Olimpiai Bizottság eredményességét jól mutatja, hogy az alapítás óta eltelt 127 év alatt 525 érmet, köztük 184 bajnoki címet nyertek a magyar sportolók (nyári, téli és szellemi). Minden nyári olimpián, amelyen részt vett a csapat, avattak magyar bajnokot. A nemzetek közötti éremtáblán többször a legjobb hat között végeztünk, kétszer a dobogón, harmadikként.

"Nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság és a magyar sport egyik legnagyobb támogatója újra egymásra talált. - nyilatkozta Gyulay Zsolt, a MOB kétszeres olimpiai bajnok elnöke. - A 2024-es olimpia tekintetében a célegyenesben járunk, elkezdődtek a kvalifikációs versenyek, amelyek legalább akkora kihívást jelentenek sportolóinknak, mint maga az olimpia, és ezen az úton bizony szerencsére is jócskán szükség lesz. A mostani megállapodás is hozzásegít minket ahhoz, hogy a Párizsba vezető úton minden tőlünk telhető segítséget megadjunk sportolóinknak, a Team Hungary tagjainak."

A 2024-es párizsi olimpia érdekessége, hogy pontosan 100 évvel korábban rendeztek legutóbb Párizsban nyári ötkarikás játékokat.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Szerencsejáték a fogyatékossággal élő és ép gyerekekért
  A Szerencsejáték országjáró kampányt indított
  A Szerencsejáték jótékonysági kampánya
  Szerencsejáték Zrt. sporttámogatói kampány
  A Szerencsejáték pálya a Szigeten
  Elégedett a Szerencsejáték
  Tartalom és marketing a Szerencsejáték Zrt-nél
  Kiemelkedő fél évet zárt a Szerencsejáték Zrt.

További hírek ebben a kategóriában

Országos összefogás segíthet a k...
65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...
A Mol célja, hogy a régió zöldeb...