Hírek
23446 hír az adatbázisban
Az elektronikus fizetés Európában és Magyarországon
Marketinginfo.hu - 2023-06-02 09:46
Digitális

Európában és Magyarországon is egyre népszerűbbek az elektronikus fizetési lehetőségek a vásárlók körében.

Az elektronikus fizetés népszerűsége az euróövezetben mindenhol nőtt 2019 és 2022 között - közölte az OTP Bank az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Európai Központi Bank adatait idézve ismertetik: a 19 euróövezeti országban átlagosan 34 százalékban bankkártyával, 59 százalékban pedig készpénzzel fizetnek az emberek.

A leginkább preferált fizetési mód a megkérdezettek 55 százaléka szerint a bankkártya, míg a készpénzt valamivel több mint ötödük preferálja.

A forgalmi adatok alapján országonként jelentősek a különbségek az eurozónán belül: Finnországban (70 százalék) és Hollandiában (67 százalék) kerül elő leggyakrabban fizetésnél a bankkártya, míg Szlovéniában (73 százalék) és Máltán (77 százalék) a készpénz használata a legjellemzőbb.

Az eurózónában az elektronikus fizetés mellett az emberek legfőbb érve az volt, hogy nem kell sok készpénzt hordani maguknál. Ezt a megkérdezettek 62 százaléka válaszolta, míg a gyorsaságot és egyszerűséget a megkérdezettek közel 40 százaléka említette.

Az OTP Bank felmérése alapján Magyarországon tavaly ehhez nagyon hasonlóan vélekedtek a választ adók: 65 százalékuk számára fontos, hogy kevesebb készpénzt kelljen tárcájukban tartaniuk, a gyorsaság 55, a kényelem pedig 69 százalékuk szerint az elektronikus fizetés mellett szóló fontos érv.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A magyarok megszokták az erős ügyfél-hitelesítést az elektronikus fizetéskor
  Áttört az elektronikus fizetés a Szigeten és Magyarországon
  Nagy újítás a MasterCardtól
  Mobilbankos fejlesztés a K&H-nál
  E-kereskedelmi promóciót indított a MasterCard
  Készpénzmentes könyvesbolt a MasterCard támogatásával
  Tovább fejleszt a Visa Magyarországon
  Új biztonságos elektronikus fizetést vezet be a Vatera

További hírek ebben a kategóriában

Te mit kezdesz azokkal, akik nem...
Megvannak ‘Az Év Honlapja&...
Már minden hetvenedik dolgozóra ...
Így találd meg a tökéletes domai...