Hírek
23446 hír az adatbázisban
Iparági körkép az aktuális bérekről
Marketinginfo.hu - 2023-07-13 10:00
Kutatás

A munkavállalók mellett a vállalatoknak is szükségük van az iparágon belüli aktuális fizetésekre vonatkozó információkra.

Ez a tudás jelentősen hozzájárulhat a hatékony munkaerő-gazdálkodáshoz, a meglévő kollégák megtartása mellett az új tehetségek megszerzéséhez. Ennek támogatására készített most átfogó elemzést a Profession Services.

A Profession Services összeállította és nyilvánossá tette első iparági benchmark kiadványát, amely ingyenesen elérhető bárki számára. Az elemzés célja pontos képet adni a különböző iparági szereplőknek saját szektoruk jelenlegi helyzetéről, trendjeiről, bérezéséről, valamint a munkaerőpiac aktuális állásáról.

A bérezés kérdése egyre fontosabbá válik a vállalatok és a jelöltek számára is. A Profession.hu tavaly év végi reprezentatív felméréséből kiderült, hogy a munkavállalók számára a fizetés mértéke a legfontosabb motiváló tényező. Ebből adódóan az álláshirdetés egyik sarkalatos része az adott pozícióval járó fizetés, amely alapján a potenciális jelölt tájékozódhat. Ennek elmaradása a munkavállalók csaknem 70% számára a legnagyobb problémát jelenti a keresés során.

"A bérezést tartalmazó hirdetések esetében jelentős növekedést tapasztalunk a jelentkezések számában fizikai, illetve szellemi pozíciókra egyaránt. Jelenleg egy olyan munkaerőpiaci környezetben vagyunk, ahol a vállalatoknak tudatosabban kell a toborzásra fókuszálni, gyorsan kell döntést hozni és ajánlatot adni a megfelelő jelölteknek, hogy versenyképesek legyenek a munkavállalókért folytatott küzdelemben" - magyarázza a bértranszparencia egyik fő előnyét Szigeti Nikoletta, a Profession Services üzletágvezetője.

Ahhoz, hogy a vállalatok reális béreket tudjanak megadni hirdetéseikben, szükséges az adott iparág aktuális helyzetének, trendjeinek, bérezésének minél pontosabb ismerete. Ennek támogatására hozta létre az állásportál a bér benchmark kiadványát, amely mostantól negyedévente jelenik meg egy-egy szektorra vonatkozóan aktuális munkaerőpiaci adatokkal: országos átlag bruttó bérek szakterületenként, eltérő szakmai tapasztalatonként, valamint az adatbázisban elérhető potenciális jelöltek és a releváns kategóriában aktivált álláshirdetések számával. A kiadványban szereplő információk a toborzási folyamatban felmerülő döntési helyzetekben nyújthatnak segítséget a szektor vezetőinek, HR szakértőinek.

"A partnereink által hirdetett pozíciókból származó adatokat monitorozzuk, valamint elemezzük a rendkívül nagy elemszámú munkavállalói adatbázis alapján az álláskeresési szokásokat is. Ezekből statisztikailag valid adatokat lehet leszűrni. Szolgáltatóként felelősségünknek tartjuk, hogy alaptevékenységünk mellett hiteles adatokból származó statisztikákat osszunk meg ügyfeleinkkel, olyan információkat, trendeket bemutatva számukra a munkaerőpiacról, amelyek ismeretében a lehető legjobb döntéseket hozhatják meg a HR területen dolgozó szakemberek" - mondja a kiadványról a Profession Services üzletágvezetője.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szintet lépnél munkahelyeden? Így csináld! (x)
  Kényszerből maradnak, de többet akarnak keresni a munkavállalók
  A munkakörök megfelelő elkülönítésével javítható a munkavállalói jóllét
  Sok az állásokra jelentkező munkavállaló
  Álláshirdetésben nem elég már csak hatalmas bért ígérni
  A bérek növelése erősebb versenyhelyzetet okozhat a munkáltatóknak
  Miért éri meg álláshirdetési weboldalakon toborozni?
  4 meghökkentő módszer, ahogy az emberek álláshoz jutottak
  Több mint egy millió forintos ösztöndíjra pályázhatnak a dizájnerek
  Több mint 50 évre vagyunk még a nemek közötti bérszakadék megszűnésétől
  A béremelések legfőbb célja idén a munkavállalók megtartása
  Miért egyre népszerűbb a videós álláspályázat a munkáltatók körében?

További hírek ebben a kategóriában

Randstad HR Trends 2024: mire sz...
Az európai és a hazai felhasznál...
Allianz otthonbiztosítási kutatá...
A fiatalok majdnem harmada szere...