Hírek
23446 hír az adatbázisban
Ezért érdemes külföldön munkát vállalni (x)
Marketinginfo.hu - 2023-07-31 09:04
Karrier

A külföldi munkavállalás egy olyan kérdés, amely valószínűleg a te fejedben is megfordult már korábban, és ha kellő elszántsággal rendelkeztél, akkor talán meg is valósítottad.

Amennyiben viszont visszatartott az, hogy nem elég jó a nyelvtudásod, nincsenek odakint kapcsolataid, ismerőseid, vagy nem igazán volt meg benned az eltökéltség, akkor mindenképpen olvasd el az alábbi cikkünket. Ebben ugyanis a külföldi munkavállalás legfőbb előnyeit fogjuk taglalni.

Nem kell hozzá semmilyen engedély

Az Európai Unió polgáraként nincsen szükséged munkavállalási- és tartózkodási engedélyre ahhoz, hogy egy másik uniós tagállamban lakhass és munkát vállalhass. Így, ha úgy ítéled meg, hogy pályakezdőként neked hasznodra válna ez a tapasztalat, akkor nyugodtan vágj bele.

Lehet, hogy ez hozza meg számodra azt, hogy sikeresen tudj jelentkezni egy a Zyntern.com frissdiplomás állásportál felületén meghirdetett pályakezdő és gyakornoki állásra.

Nem kell feltétlenül minden szálat elvágnod itthon

Az, hogy külföldön kezdesz dolgozni, nem jelenti azt, hogy annak örökre kell szólni. Abban az esetben, ha nem szeretnél minden egyes szálat elvágni itthon, akkor válassz inkább egy rövidebb időszakra szóló (például szezonális) munkalehetőséget.

Ezek ugyanúgy lehetőséget adnak majd arra, hogy gyönyörű helyeket fedezz fel, illetve új embereket, és kultúrákat ismerj meg, amelyek egytől egyig hozzájárulnak majd a szakmai és a személyes fejlődésedhez. Abban az esetben pedig, ha megtetszenek az adott ország nyújtotta körülmények, akkor ki tudja, lehet, hogy mégis kedvet kapsz arra, hogy a tervezettnél tovább kint maradj.

Abban az esetben viszont, ha mégis egy hosszú távú opció mellett döntesz, akkor is bármikor hazautazhatsz, ha honvágyad van. De ebben az esetben mindenképpen azt javasoljuk, hogy előbb egyedül vágj neki a kalandnak, mérd fel a lehetőségeket, és a végleges döntést csak ezután hozd meg!

Magasabb béreket kaphatsz, mint Magyarországon

Bár külföldön a megélhetési költségek sokkal magasabbak, mint itthon, de a béreket is ehhez igazítják. Így, ha az a terved, hogy némi megtakarítást gyűjts össze, akkor mindenképpen javasoljuk a külföldi munkavállalást számodra. Már egy rövidebb távú, pár hónapos munkaviszony is segíthet abban, hogy anyagilag egyenesbe jöjj.

Végső tanácsok a külföldi munkavállaláshoz

Reméljük, hogy ezekkel az érvekkel sikerült meggyőzni arról, hogy belevágj a külföldi munkavállalással járó kalandba.

Arról viszont semmiképpen se feledkezz meg, hogy mindig legyen munkaszerződésed. Ezzel tudod ugyanis igazolni magad, abban az esetben, ha például nem fizetnek ki. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor javasoljuk, hogy bízz meg inkább egy tanácsadó céget.

Továbbá mielőtt kiköltöznél, mindenképpen gondoskodj egy megfelelő szálláshelyről, és járj utána, milyen hivatalos iratok szükségesek a kinti élethez.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mi alapján választ munkahelyet az Y és Z generáció
  Mikor és miért térnének vissza dolgozni az anyák
  A nők maradnának, a férfiak inkább külföldre mennének
  A magyar egyetemista vállalkozna, a külföldi multihoz menne
  Rugalmas munkahelyet szeretnének a jövő munkavállalói
  A németek is tartanak a munkahelyi digitalizációtól
  Mobilszállással segítik a magyar munkavállalókat
  Átlag felett nyitottak a magyarok a külföldi munkavállalásra

További hírek ebben a kategóriában

A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...
Tízből négy diák úgy látja, könn...