Hírek
23465 hír az adatbázisban
Az okos mobiljegy előnyei a mindennapokban
Marketinginfo.hu - 2023-08-14 11:02
Mobilmarketing

Ha tömegközlekedésről van szó, akkor az egyik legnagyobb kihívás a megfelelő jegyek beszerzése és kezelése.

Egy nagyobb sorban állás, pláne csúcsidőben akár a járat lekéséséhez is vezethet, ami könnyen megeshet (sajnos). Ezt előzhetjük meg például az okos mobiljegyek használatával.

Hagyományos jegy vs. okos mobiljegy

Utóbbi könnyedén elérhető például a VoxPay applikáció szolgáltatásai között, de mégis miért érdemes inkább ezt választani? Kezdjük magával a használattal, ami sokkal kényelmesebb, mint a hagyományos jegyek esetében. Egyrészt, ami az egyik legnagyobb érv mellette, hogy nem kell többet a sorban állással törődni. Miért? Mert konkrétan bárhol bármikor meg tudjuk a szükséges jegyeket vásárolni. Akár séta közben, mikor az adott járathoz igyekszünk, vagy előző nap az otthonunk melegében.

A jegykezelés is sokkal gyorsabb, mivel egyszerűen, érintésmentesen tudjuk érvényesíteni egy QR kód beolvasásával. Integrált mobil közlekedés érhető el, amiben nemcsak a tömegközlekedéshez szükséges jegyeket tudjuk beszerezni, hanem a parkolást is segíti, valamint még az autópálya e-matricát is megvehetjük pár gombnyomással.

A környezetkímélő hatásáról sem szabad megfeledkezni. A hagyományos jegyek használata során rengeteg papírhulladék keletkezik, valamint a készpénzforgalom is ugyanúgy jelen van. Az okos mobiljegy ezzel szemben teljesen papírmentes, készpénzre sincs szükség és a segítségével egy nagy lépést tehetünk az autómentes közlekedés felé.

Ezenkívül hasznos funkciókat is kapunk az alkalmazás által: a jegykezelés gyors, átlátható. Többfajta fizetési mód közül is választhatunk, családi jegyfizetésre is van lehetőség, továbbá minden egyes vásárlás naplózva lesz. Az utazástervezésnek köszönhetően elég csak kiválasztani a célállomást és máris egy komplett utazási tervet fogunk kapni járatokkal, átszállási lehetőségekkel.

Kinek ajánljuk az okos mobiljegyet?

Konkrétan mindenkinek, akinek van okostelefon a zsebében. Elég csak letölteni az applikációt a Google Play vagy az AppStore áruházból, majd gyorsan beregisztrálni az e-mail címünkkel vagy a Facebook fiókunkkal. Társítani kell egy bankkártyát a profilhoz, vagy feltölteni az egyenleget utalással és máris elkezdhetünk válogatni a jegyek között. A vásárlás a legtöbb esetben egy-két gombnyomást igényel, az érvényesítés is hasonlóan egyszerű.

Aki kimarad az lemarad?

Hagyományos jegyeket a mai napig lehet vásárolni jegyautomatákból, kihelyezett pénztárakból és egyes boltokban, újságosoknál. Azonban a lehetőségek száma csökken, valamint egyre nagyobb hátrányba kerülnek az okos mobiljegyekhez képest. A mindennapokban rengeteg kihívás, stressz ér minket, a legjobb választás az, ha a jegyek miatt egyáltalán nem fáj a fejünk és az elérhető leghatékonyabb módszert alkalmazzuk. Ez pedig ma már nem más, mint a mobiljegy, ami minden okostelefonon elérhető.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elindult a fővárosi közlekedési mobiljegy próbaalkalmazása

További hírek ebben a kategóriában

Tippek profi Instagram Storykhoz...
Mi mindenre hasznosíthatók a mod...
Megfontolandó dolgok telefonszer...
A Fitpuli nyerte a 2019-es Start...