Hírek
23270 hír az adatbázisban
A S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versény
Marketinginfo.hu - 2023-08-29 11:30
CSR

Fiatal portugál séf zelleres ételkülönlegességével nyerte el a S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versényének társadalmi felelősség díját.

Közeledik a S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versenyének várva várt nagydöntője, amelyre 2023. október 4-5-én kerül sor Milánóban. A prémium ásványvízmárka séfversenyének végső megmérettetése előtt azonban még átadták a S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjat, amelyet elsősorban az étel fenntarthatósági rátája alapján osztottak ki. Az elismerést idén a portugál Artur Gomes kapta a "Vale das Lobas" elnevezésű zelleres fogásáért, a díjat a Fenntartható Éttermek Egyesülete döntése alapján ítélték oda az Ibériai-félszigetet képviselő séfnek.

A prémium ásványvízmárka gasztronómiai versenyének célja, hogy lehetőséget adjon azoknak a fiatal nemzetközi séftehetségeknek, akik a jövőben sokat tehetnek a konyhaművészet fejlődéséért. A verseny három tematikus díjának egyike a S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj, amelyet minden évben az a séf nyer el, akinek az étele a fenntarthatóság meghatározó üzenetét közvetíti. Idén ez a megtiszteltetés Artur Gomes, fiatal portugál séfet érte, aki a "Vale das Lobas" fantázianevű zelleres fogásával emelkedett ki a másik 15 versenyző közül.

"Nagy megtiszteltetés, hogy elnyerhettem ezt a számomra fontos elismerést" - mondta Gomes, aki saját bevallása szerint gasztronómiai munkájának minden szakaszában figyelembe veszi a fenntarthatóságot. "A társadalmi felelősségvállalásnak olyan kollektív elkötelezettségnek kell lennie, amely túlmutat az éttermünkön. Az ételemmel azt akartam megmutatni, hogy a fenntarthatóságnak a közösségeinkben, az iparosaink hozzáállásában és a régiónkban kell kezdődnie."

Juliane Caillouette Noble a Fenntartható Éttermek Szövetségének ügyvezető igazgatója kiemelte, miért Artur Gomes fogását találták a legjobbnak: "A Portugália északi vidékét bemutató étel nemcsak a hiperlokális alapanyagokat, hanem a talaj egészségét és az éghajlatot szem előtt tartó regeneratív mezőgazdasági eljárásokat is kiválóan reprezentálja."

A fiatal séfek tehetségének kibontakoztatása érdekében az S.Pellegrino Young Chef Academy a közelmúltban az összes regionális döntősnek lehetőséget biztosított, hogy inspiráló workshopokon beszélhessék át a szakma szempontjából legfontosabb témákat. A "360 fokos fenntarthatóság" elnevezésű kerekasztal-beszélgetésen a S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjért versenybe szálló fiatal séfek, a nemzetközi séfközösség kiváló tagjai - Kamilla Seidler, Jeffrey Vella, Suzanne Barr és Daniel Gottschlich -, valamint Molly McDonald és Isabel Martin, a Fenntartható Éttermek Szövetségének képviselői közösen vizsgálták a fenntarthatóság környezeti és emberi szempontjait, továbbá megvitatták, miként lehet ezeket az értékeket hatékonyan kommunikálni a vendégek felé.

Tom Jenkins a Fine Dining Lovers újságírója és egyben az Akadémia szóvivője emelte ki a workshop egyik kulcsfontosságú üzenetét: "A résztvevőket leginkább az embereket érintő fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés, azon belül is egy mindenki számára jobb, igazságosabb és biztonságosabb iparág létrehozásának kérdése foglalkoztatta. Míg a vezető séfek arról beszéltek, hogy milyen változtatásokat vezettek be a csapatuk munkamódszereit és az üzleti modelljüket illetően, addig a fiatal séfjeink kihangsúlyozták, hogy generációjuknak mennyire fontos a munka és a magánélet egyensúlya. Amiben mind egyetértettek: egy sikeres étterem mögött mindig egy elégedett csapat áll."NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as verseny
  A S.Pellegrino Young Chef közép-európai döntőjének nemzetközi zsűrije
  Két magyar séf is bejutott a S.Pellegrino elődöntőjébe
  Rajtol a S.Pellegrino Young Chef nemzetközi verseny
  Magyar séf a S.Pellegrino Young Chef döntőjében
  Együtt a S.Pellegrino és a Bocuse d'Or

További hírek ebben a kategóriában

Az UEFA és a Disney 2027-ig hoss...
Az E.ON munkatársai tudásukat ad...
A Béres újabb 10 millió forint é...
Borsodi a fenntarthatóság jegyéb...