Hírek
23465 hír az adatbázisban
Ezt az 5 szempontot vedd figyelembe, ha felújított laptopot vásárolsz! (x)
Marketinginfo.hu - 2023-09-20 09:52
Digitális

Mikor kerül képbe egy felújított laptop? Általában akkor, ha a régi felett már eljárt az idő, vagy egyszerűen komolyabbra váltanál.

Persze emellé még az is társul, hogy nem végtelen a kereted, így olyan megoldás után kutatsz, ami megfelel számodra, mégis megfizethető áron érheted el. De még mielőtt megvásárolnád az első szembejövő példányt, olvasd el az alábbi 5 szempontot, amit érdemes figyelembe venned a döntésednél.

Milyen célra vásárolsz felújított laptopot?

Még mielőtt bármilyen készüléket is megnézel, először is meg kell fogalmaznod, hogy milyen célra vásárolsz! Többféle használt felújított laptop van, mint gondolnád, és mindegyik más és más konfigurációval érhető el, így más feladatokra alkalmasak.

Olyan alapvető dolgokat gondolj végig, hogy a mostani gépeden elég a háttértár mérete, vagy mindig helyszűkében vagy? A memória mennyisége elég? Nem fagy le sokszor? Szoktad hordozni a laptopod, vagy szinte mindig ugyanott, egy asztalon használod?

Ha ezeken a kérdéseken végigmész, a válaszok alapján máris körvonalazódik egy irány, amerre el kell indulnod a keresés során.

Milyen legyen a laptop felszereltsége?

Ha az előző pontot végiggondoltad, akkor ehhez már lehet, hogy szükséged lesz egy kis szakértői segítségre. Egy barátodat is megkérheted rá, de az olyan kiváló kereskedők, mint a PC Aréna, állnak rendelkezésedre.

Itt tisztázni érdemes, hogy milyen processzorra és videókártyára szeretnél beruházni, mekkora és milyen típusú tárhelyet érdemes keresni? De emellett át kell gondolni azt is, hogy kelleni fog-e például valami előre telepített szoftver? Operációs rendszer, irodai szoftverek vagy bármi egyéb.

Természetesen ezzel már az is körvonalazódik, hogy mi az, amire biztosan nem lesz szükségünk. Nyilván te sem szeretnél a kelleténél többet költeni olyan extrákra, amikre nincs is szükséged!

Mennyi az annyi?

Természetesen fontos tudnod, hogy mekkora keretet tudsz rászánni az új készüléked megvásárlására. Egy új gép vásárlása lesz a legdrágább választás. Egy visszaküldött és újra értékesített darab ennél valamivel olcsóbb lesz, de még mindig igen magas áron juthatsz hozzá. Ellenben egy használt, de felújított laptop sokkal kedvezőbb árfekvéssel bír, ráadásul magasabb minőséget is kaphatsz. Sok esetben épp ezért lesz ez a legjobb választás.

Milyen kiegészítőkre lesz szükséged?

Ne csak a szoftverekre gondolj! Bár azokat is előretelepítik neked, ha kéred. De például kellhet vezeték nélküli egér, laptoptáska, plusz akkumulátor, külső tárhely, stb. Ezeket is végig kell gondolnod, mielőtt még vásárolnál.

Személyre szabott megoldásban gondolkozz!

Egy használt felújított készülék is lehet személyre szabott. Általában ugyanis te döntheted el azt, hogy milyen plusszal egészítenéd ki a konfigurációt, és milyen programokat telepítsenek neked. Így már használatra készen fogod megkapni a használt felújított laptopodat, már csak be kell majd kapcsolnod!

Ha a fentieket végiggondolod és ez alapján döntesz, nem lőhetsz mellé!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Milyen idős laptopokat használnak a magyarok
  Hogyan találd meg az ideális laptopot? (x)
  Mik a fontosabb szempontok a laptop-videókártya kapcsán? (x)
  Mobilon nézzük ki, de a vásárlás laptopról történik
  Húszezres laptopokra lenne igény
  Minimalista stílusú az új HP logó
  Óriásplakáton nyújtózkodtak a HP eszközök
  Kivonul az európai laptoppiacról a Samsung
  Etiópiában épít gyárat a Samsung

További hírek ebben a kategóriában

Prémium webtárhely a maximális g...
Te mit kezdesz azokkal, akik nem...
Megvannak ‘Az Év Honlapja&...
Már minden hetvenedik dolgozóra ...