Hírek
23469 hír az adatbázisban
Hogyan őrizzük meg hatékonyságunkat irodai környezetben?
Marketinginfo.hu - 2023-09-22 09:14
Karrier

Az olyan irodai munkakörök, mint amilyen például az irodai asszisztens, az adminisztrátor vagy a pénzügyi ügyintéző, sokak számára vonzó alternatívát jelentenek.

Hiszen ezek az állások kényelmes munkavégzéssel és jó fizetéssel kecsegtetnek.

A hivatkozáson kereshet irodai állásokat, ha ezen pozíciók valamelyikében szeretne elhelyezkedni: https://allasorias.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka. Ugyanakkor fontos tisztában lenni azzal, hogy az irodai környezetben nagyon könnyű elveszni a ránk háruló feladatok között, és ha ez megtörténik, akkor nagymértékben csökken a teljesítményünk, hatékonyságunk.

Úgy gondoljuk, hogy erről a témáról nem lehet eleget beszélni, úgyhogy a mostani cikkünkben kicsit részletesebben is bemutatjuk a leggyakoribb helyzeteket, és adunk néhány tippet ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni a hatékonyságunkat az irodai munkavégzésben.

Jelöljünk ki határidőket!

Szinte minden irodai dolgozó megtapasztalta már valamilyen formában azt, hogy mennyi kellemetlenséggel járhat, amikor feltornyosulnak az elintézendő feladatok.

Amellett, hogy nagy valószínűséggel - a teendők sokasága miatt - nem tudjuk azokat határidőre elvégezni, még a káosz is úrrá lesz rajtunk, ugyanis a mi felelősségünk, hogy mindennel időben elkészüljünk.

A zűrzavar és a kapkodás nyilvánvalóan a hatékonyságunkon is ront, amit úgy előzhetünk meg, ha már előre kijelöljük a feladatok határidejét. Ha ugyanis tisztában vagyunk azzal, hogy mit mikorra kell megcsinálnunk, akkor könnyebben priorizálunk, és nem fordul elő az, hogy valamit extra gyorsan, idő előtt elintézünk, valamin pedig hetekig, hónapokig "ülünk", miközben már rég készen kellene lennünk vele.

Kérjünk visszajelzéseket!

Bár a kritikát nem mindannyian viseljük jól, de sokat javíthat a teljesítményünkön az is, ha kikérjük a munkatársaink, feletteseink véleményét a munkánkról. A visszajelzések - legyen azok akár pozitívak, akár negatívak - segíthetnek rálátni arra, hogy miben vagyunk nagyon jók, miben kell még fejlődnünk, illetve mit tudnánk az eddigieknél is jobban csinálni.

Nyissunk az új lehetőségek felé!

Szintén sokat lendíthet a munkavégzésünk hatékonyságán, ha nyitunk az új lehetőségek, megoldások felé. Ha például home office-ban sokkal könnyebben tudunk dolgozni, akkor - amennyiben a cég is engedélyezi - érdemes élni vele, vagy ha a priorizálásban és a feladataink számontartásában segítenek az online feladatkezelők, akkor azokat is bátran használjuk!

Pihenjünk eleget!

Bármiről is legyen szó csak akkor tudunk hatékonyak lenni, ha kipihenjük magunkat, így a minőségi pihenésre, kikapcsolódásra is mindenképp figyeljünk!

Bár az Állásóriás hirdetései között szereplő irodai munkaköröknek rengeteg előnye van, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ha nem vagyunk elég figyelmesek, akkor könnyen elveszhetünk a temérdek feladat között, amiket a feletteseinktől kapunk.

Bízunk benne, hogy a tippjeink, tanácsaink gyakorlatban való alkalmazásával az irodai pozícióban dolgozóknak sikerül megőrizni a hatékonyságukat.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az irodai felszerelések beszerzéséhez pénzügyi tervezés szükséges
  A munkakörök megfelelő elkülönítésével javítható a munkavállalói jóllét
  Hogy tudunk elhelyezkedni vagyonőrként Miskolcon? (x)
  Milyen munkakörökben helyezkedhetünk el a szállítmányozás, fuvarozás területén?
  Sokan akár fel is mondanának rugalmas munkavégzés nélkül
  Kinek lesz munkája a jövőben?
  Nők az ICT szektorban
  Kutatás a magyarországi divatiparban dolgozók helyzetéről
  Már nem csak szakmunkásokból van hiány

További hírek ebben a kategóriában

Márkus Gergely lett a Mastercard...
A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...