Hírek
23465 hír az adatbázisban
Követeléskezelés okosan, elektronikusan (x)
Marketinginfo.hu - 2023-09-26 09:16
Digitális

Sok olyan jogi ügyre kerülhet sor az életünk során, amit gyorsan, mégis abszolút jogszerűen szeretnénk rendezni.

Ügyvédhez szaladni minden aprósággal azonban költséges, az időpont egyeztetése elhúzódhat, valamint az utazás is időt és anyagi ráfordítást igényel.

Válasszuk ehelyett az online formát!

Az Alex, Magyarország első legaltech szolgáltatásaként lehetőséget ad arra, hogy online jogi ügyintézéssel rendezzük ügyleteinket. A Követeléskezelés menüponton belül a kölcsönszerződés, a jelzálogszerződés megkötésére is módunk van, ahogy a hivatalos előírásoknak megfelelő fizetési felszólítást is készíthetünk. Ha pedig ezen is kénytelenek vagyunk továbblépni, a KRS Ügyvédi Iroda jogászaihoz fordulva nem maradunk hozzáértő segítség nélkül.

Szigorítás a Kúriától

Egy közelmúltban történt per során felszámolás zajlott az adóssal szemben. Az egyik hitelezője olyan panasszal fordult a bírósághoz, hogy tekintsen egy adásvételi szerződést semmisnek, ugyanis az az adós vagyonának csökkentésére irányuló, úgynevezett csalárd ügylet volt. A hivatkozás szerint nem került ellenérték kifizetése, noha a vevő felé nem volt tartozása az adósnak, ami ezt esetleg indokolttá tette volna.

Az alperesek a tudomásszerzéstől számított 120 nap letelésére hivatkoztak, sikertelenül. Nem mindegy hát, hogy mikor és milyen információk vannak a birtokunkban, ha egy jogi szituációban határidőkkel is számolnunk kell. Még akkor is így van ez, ha a konkrét példában a bíróság végül a felperes javára döntött.

Nagyon fontos, hogy meglegyenek a megfelelő jogi keretek

Nyilvánvaló, hogy alapvetően ritkán adunk csak azért hitelt valakinek, hogy aztán hosszú időn és sok-sok jogi hercehurcán keresztül szerezhessük vissza a javainkat. Az azonban teljesen egyértelmű, hogy erre akkor lesz csak lehetőségünk, ha mindent úgy csináltunk, hogy később akár a bíróság előtt is megállja a helyét a követelésünk.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy a kölcsönszerződés csupán az egyik felet védi, hiszen pontosan ugyanúgy szolgáltat fix és egyértelmű, biztonságos és átlátható kereteket a kölcsönvevő számára is.

Tartalmazzon minden szükséges adatot a dokumentum!

Egy kölcsönszerződés esetében konkrétan megszabott adatoknak és részleteknek kell benne lenniük a dokumentumban. A kölcsönadó és kölcsönvevő adatai mellett a kölcsön összegének meghatározása, a visszafizetés határideje, valamint az ügyleti kamat is nélkülözhetetlen elemeknek bizonyulnak.

Természetesen mindegyik dokumentum esetében az adott esetre megfogalmazott jogszabályi előírásoknak, törvényi rendelkezéseknek megfelelően kell eljárni.

Az online jogi ügyintéző platformon keresztül gyorsan és hatékonyan, ráadásul kedvező és fix árak mellett hozhatjuk létre azt a szerződést, amely szabályozza az ügyletet, s egyben behajthatóvá teszi a követelést, amennyiben a szerződésben megállapodott feltételek szerinti teljesítés nem valósul meg.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Digitális követeléskezelési szolgáltatást indított a Számlázz.hu

További hírek ebben a kategóriában

Prémium webtárhely a maximális g...
Te mit kezdesz azokkal, akik nem...
Megvannak ‘Az Év Honlapja&...
Már minden hetvenedik dolgozóra ...