Hírek
23469 hír az adatbázisban
Mit tud nyújtani egy minőségi motorolaj? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-09-27 09:56
PR

Az adalékanyagok vásárlása során több szempontot is figyelembe kell venni. Az egyik ilyen például a minőség, ami kifejezetten fontos a motorolajok esetében.

Nagyobb teljesítményt nyújtanak és jobban védik az egyes alkatrészeket. Érdemes a nagyobb gyártók termékei között válogatni.

A motorolaj feladata

Az adalékanyag beszerzése ma már egyszerűen megoldható, olyan minőségi termékekkel is találkozhatunk, mint a FilterABC-nél kapható ENEOS motorolajok. De egyáltalán miért van szükség erre az adalékra? A motorolaj fő feladata, hogy a motorban található mozgó alkatrésznek védelmet nyújtson a súrlódással szemben. Ahogy az egyes elemek mozognak, amikor a motor üzemel, akarva-akaratlanul is egymáshoz érnek. Ez védelem nélkül a gyors elhasználódásukhoz és sérülésükhöz is vezethet.

A motorolaj létrehoz rajtuk egy védelmi réteget, aminek segítségével csökkenti a súrlódás negatív hatásait. Ezzel a teljesítmény is növelhető, nem fog a motor túlmelegedni és még a motorzaj is csökkenthető. Azonban nem mindegy, hogy pontosan milyen motorolaj kerül a járműbe. Az ENEOS termékekben garantáltan nem fogunk csalódni, mivel sokkal nagyobb minőséget biztosítanak, mint az átlagos adalékanyagok. Miben látszik a minőségi különbség két motorolaj között?

Például abban, hogy ritkábban kell cserélni magát az adalékanyagot, lassabban használódik el. Az alkatrészeknek nagyobb védelmet nyújt és még a motor teljesítményének a növekedése is tapasztalható. A jótékony hatását hosszabb távon fejti ki. A minőségi motorolaj választásával még pénzt is spórolhatunk, ugyanis hosszú távon kevesebbet kell majd a szervizt látogatni motorproblémával.

A viszkozitás a legfontosabb tulajdonság

Ezt a paramétert gyakran szokás még belső súrlódásnak is nevezni. A viszkozitás azt mutatja meg, hogy a folyadék belső ellenállási mértéke mekkora a csúsztató feszültséggel szemben. Ezért is szokás a vizet hígnak nevezni, mivel alacsony a viszkozitása. Ezzel szemben a méz és a motorolaj sokkal "sűrűbb", mivel magas viszkozitással rendelkeznek.

A motorolajok nevében is találhatunk egy jelölést, például a 10W40-et. Egy szám, "w" betű és még egy szám. Az első szám azt mutatja meg, hogy alacsony hőmérséklet mellett mekkora a viszkozitása. A "w" ehhez tartozik, mivel az a winter kifejezést jelöli. A második szám pedig az üzemi hőmérsékleten (100 Celsius fok) nyújtott teljesítményt, viszkozitást mutatja meg.

Minőségi motorolajjal nem fogunk hibázni

A beszerzés ugyan elsőre egyszerű feladatnak tűnik, de a gyakorlatban több paraméterre is oda kell figyelni. Viszkozitás, minőség: ez a kettő a legfontosabb, aminek meg kell felelnie a kosárba kerülő terméknek.

A nagy piaci kínálat miatt könnyen el lehet tévedni, ezért is ajánlott segítséget kérni a vásárlás során. Nyugodtan kérjük ki szakember, autószerelő véleményét, hogy az adott járműhöz melyik motorolaj lesz az ideális választás.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Többszörösére emelkedett tavaly a romániai OMV Petrom olajvállalat nyeresége
  Rekordnyereséget ért el a Shell olaj- és gázipari vállalat
  Melyik motorolajat válasszuk? (x)
  A Mol belép a közösségi közlekedés piacára
  Gyorsan szorulnak vissza a dízelautók
  Az InnoEnergy stratégiai partnere lett a MOL-csoport
  Ismét a MOL a Szolnoki Olaj főtámogatója
  Nőtt a Lukoil profitja

További hírek ebben a kategóriában

A budapesti vakáció alatt fedezd...
Kerítésépítés és teraszburkolás ...
Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...