Hírek
23446 hír az adatbázisban
A germicidlámpás berendezések használata a forgalmas épületekben (x)
Marketinginfo.hu - 2023-11-13 10:58
PR

Amikor a rossz levegőminőség kerül szóba, akkor általában mindannyian a kültéri levegőre asszociálunk.

Pedig a beltéri levegőben fellelhető egészségre káros anyagok koncentrációja sokszorosan meghaladhatja az ablakon kívüli mértéket.

Ez különösen igaz azokra a helyekre, ahol nap mint nap sok ember megfordul

Ezért is alkalmaznak ezekben az épületekben különböző légkezelő berendezéseket, illetve légcsatornákat, amelyek ugyan biztosítják a levegő megfelelő szintű cseréjét, ám egyes eszközök részben vagy egészben felhasználják a helyiségekből visszavezetett, elhasznált levegőt is. Ennek eredményeképpen pedig a benne lévő vírusok és baktériumok egy részét is visszajuttatják a légtérbe, ezáltal elősegítve a betegségek terjedését.

Itt jönnek képbe az egyedileg megtervezett Hollandimpex UV-C/germicidlámpás berendezések, amelyek a központi légkezelőbe vagy a légcsatornába beépítve pusztítják el a levegőben szálló kórokozókat. 280 nm alatti UV-C sugárzással képesek elpusztítani napjaink leggyakoribb kórokozóit, a felületen vagy levegőben élő baktériumokat, a vírusokat, a gombákat és a penészt.

De a cég munkatársai egyébként egy speciális tervező szoftver segítségével pontosan ki tudják kalkulálni, hogy egy adott méretű és kapacitású légkezelőbe vagy légcsatornába mekkora UV dózist biztosító egységet kell beépíteni a megfelelő hatékonyságú csírátlanítás eléréséhez.

Az ilyen épületekben általában háromféle légkezelési mód alkalmazható


Az egyik légcsatornába épített UV4AIR Duct berendezés, amellyel biztosítható, hogy a különböző helyiségekbe folyamatosan csírátlanított levegő áramoljon be. Hatalmas előnye, hogy teljesen zárt rendszeren belül működik, vagyis az UV-C sugarak nem jutnak ki a környezetbe, így nem jelentenek veszélyt a közelben tartózkodókra. Tehát folyamatosan lehet vele sterilizálni a levegőt. Ráadásul az élettartama is rendkívül hosszú, általában 9 ezer óra, ami nagyjából 1 év folyamatos üzemelést feltételez.

De nagyon sok olyan épület van, például ipari üzemek vagy raktárak, ahol nincs külön légkezelő berendezés vagy kiépített légcsatorna, csak egy falnyílásba beépített ventilátor szállítja a külső levegőt. Ebben az esetben a UV4AIR Duct berendezéshez hasonló elven működő UV4AIR Simple-t építik be az említett ventilátor mellé.

A harmadik megoldás pedig az, hogy az UV4AIR Active készülék keringeti a helyiség belső levegőjét, és a beépített germicidlámpák csírátlanítják a rajta áthaladó levegőt.

Nem tud kialakulni rezisztencia

Bár véleményünk szerint már eddig is nagyon sok érvet felhoztunk az UV-C/germicidlámpás berendezések használata mellett, de a cikkünk befejezéseképpen még arra is szeretnénk felhívni az Ön figyelmét, hogy az UV-C sugárzás ellen nem tud kialakulni rezisztencia. Vagyis a mikroorganizmusok és a vírusok nem tudnak ellenállóvá válni a kezelés ellen, ami szintén hatalmas előnynek számít az alkalmazásukat illetően.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Közel-Keletről származik a fantasztikus mirha illóolaj (x)
  Tipp a pára és a penész ellen - ha a szellőztetés már nem segít (x)
  Hallottunk már a levegős hőszivattyús rendszerekről? (x)
  PizzaFUTárok London jobb levegőéért
  Az asztma ellen lép fel az Electrolux
  Légszűrő billboard
  Szomjoltó plakát

További hírek ebben a kategóriában

A vállalkozás sikerének titkos f...
Nagy lehetőségek a hőszivattyúba...
Így füvesítsd a kertet hatékonya...
Ha eddig halogattad, most már ne...