Hírek
23437 hír az adatbázisban
Hogyan lesz sikeres a pergetés wobblerek használatával? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-11-14 12:56
PR

Pergető horgászatnál milyen wobblerek érhetnek fel valóságos csoda fegyverrel? Mi mindent nézzünk meg, amikor egy-egy kiadós pergetés előtt fel akarjuk vértezni magunkat néhány fogós műcsalival?

Amennyire izgalmas, legalább annyira összetett is maga a kérdéskör. Pláne, ha még a vízparton kivitelezett mozdulatsort is hozzá akarjuk venni. Úgyhogy muszáj volt külön bejegyzést szentelnünk a részleteknek.

Mitől olyan hatékonyak a wobblerek pergető horgászatoknál?

A siker ugyebár több tényező együttes érvényesülésén múlik. Először is az alapot a speciális műcsalik vízben megfigyelhető mozgása adja. Ha mindez ügyes technikával és megfelelő helyválasztással párosul, akkor minden adott a halfogáshoz.

Nulladik lépésként persze jól kell választani, például a Fishinda webshop wobblerek kategóriájából. Ha az ember nem akar a bőség zavara miatt döntésképtelenné válni, akkor a célhalak felől érdemes közelíteni.

Át kell gondolni, hogy süllőt, csukát, balint, netán harcsát vagy egyéb rablóhalat szeretnénk-e fogni. Következő feladat annak a felkutatása, hogy ezek a ragadozók milyen táplálékot fogyasztanak. Majd a csaliválasztással ezt kellene utánozni.

A wobblerek kiválasztásának néhány praktikus szempontja

Méret szempontjából szintén a célként meghatározott rablóhalakat kell alapul venni. Formák és dizájn tekintetében az a kulcs, hogy a wobblerek csaknem megszólalásig hasonlítsanak az utánozni kívánt táplálékhalakra.

Rendkívül fontos megnézni, hogy a kiszemelt műcsalira milyen mozgás jellemző. Egyes verziók ugyanis inkább a vízfelszín közelében dolgoznak, más típusokkal a mélyebb rétegeket lehet elérni.
Azt kell alaposan megválasztani, hogy a mi céljainkhoz, a meghorgászott vízterülethez, az évszakhoz és a rablóhalak szokásaihoz mi passzol a legjobban. Nem egyszerű feladat, de szerencsére nem lehetetlen!

Mi a wobblerek sikeres alkalmazásának a legfőbb titka?

Mondhatni titok nincs, csak sok-sok gyakorlás. Ez nem az a műfaj, amit könyvből meg lehet tanulni. Dobálni, pergetni, folyamatosan javítgatni kell a technikát. Pont ettől szép a dolog, és ez jelenti az eredményesség kulcsát.

Lényeges, hogy az ember ne egy-egy wobblerrel a tarsolyában induljon el a vízpartra. Már csak azért sem, mert nem tudni, hogy az adott napon és az adott vízen mi fog éppen működni. Ami még tegnap adta a ragadozót, holnapra akár teljességgel hatástalan is lehet.

Ha egy mód van rá, műcsali választásánál jól nézzük meg a javasolt vezetési módot. Első dobásnál akár el is húzhatjuk a csalit magunk előtt az átlátszó vízben. Így meg tudjuk nézni, melyik mozdulatra hogyan reagál.

Innentől kezdve pedig csakis az a feladat, hogy dobáljunk, pergessünk és keressük a halat. Ha elég kitartóak vagyunk és törekszünk a fejlődésre, jönni fognak a kapások.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ezért érdemes etetőhajót vásárolni (x)
  Halkímélő eszközök, amelyek nélkül nem javasolt a horgászat (x)
  Pergetőzsinórok a ragadozó halas horgászatokhoz (x)
  Ezt keresik a vásárlók a Sziget Fesztivál idején

További hírek ebben a kategóriában

Érdemes-e beruházni a precíziós ...
Egy jó szakember mindent megcsin...
Kerti növények, melyek mediterrá...
Tippek a műkörmös kiválasztásáho...