Hírek
23371 hír az adatbázisban
Hogyan válasszon kültéri asztalt? (x)
Marketinginfo.hu - 2023-12-06 09:51
PR

Amikor beköszönt a jó idő, mindannyian a szabadba vágyunk.

Ilyenkor a kerttel, terasszal rendelkező ingatlan- és étteremtulajdonosok áthelyezik az életteret, a nappali, az étkező kikerül a teraszra, ez lesz a pihenés és az étkezések színtere.

Megfelelő és kényelmes kültéri bútorok birtokában mindez könnyedén megoldható, odakint kialakíthatók szeparált zónák a relaxáláshoz, étkezésekhez, beszélgetésekhez, illetve napozáshoz. Mindenféle tevékenységhez hasznosak a székek és más ülőalkalmatosságok, valamint a különféle asztalok. De hogyan válasszon a napos, meleg teraszra bútorokat, milyen szempontokat vegyen figyelembe? Asztalok esetében milyen jellemzőket fontoljon meg?

Dekoratív bútorok kültérre

Az Ön által választott kültéri bútoroknak illeszkednie kell a környezethez, ahova szánja, de nem szabad megfeledkezni a használhatóságról sem. Az esztétika és a funkció szempontjából is tökéletesek a Dublino kínálatában található olasz Nardi designbútorok.

Bár egy-egy szín és forma magával ragadó, mielőtt választ, lényeges kérdés, hogy mekkora hely áll rendelkezésére a bútorok elhelyezéséhez, milyen jellegű kültérrel rendelkezik, elég intim-e a pihenéshez. Ezek után azt kell átgondolnia, mire szeretné a teraszt használni, étkezésre és szórakozásra, lazulásra és pihenésre, vagy mindkettőre?

Időjárásálló, hosszú élettartamú bútorok

A kültéri bútoroknak ellenállónak kell lenniük az időjárás viszontagságaival szemben, így meg kell fontolnia az éghajlati sajátosságokhoz mérten a legtartósabb anyagok kiválasztását. A klasszikus fabútorok rendszeres gondoskodást igényelnek, így ha ragaszkodik a természetes anyagokhoz, a trópusi teakfa lesz jó választás, ugyanis erős és tartós, magas természetes olajtartalma időjárásállóvá teszi.

Ugyancsak nagyszerű kerti bútor alapanyag az alumínium, amely erős és stabil, mindamellett könnyű, ráadásul nem rozsdásodik, és gondozást sem igényel.

A szintetikus műanyagok között nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban a műrattan bútorok, amelyek UV- és fakulásállóak, de a szélsőséges hőmérsékletet és a zord időjárási körülményeket is jól viselik. És hasonlóan kedvező tulajdonságokkal rendelkeznek a kiváló minőségű, üvegszál-erősítésű polipropilén műanyag bútorok is, a Nardi designbútorainak is ez az alapanyaga.

Hogyan válasszon asztalt?

Teraszra, kertbe kizárólag kültéri bútorokat válasszon, így garantálhatja azok hosszú élettartamát, illetve szépségét a használat során.

Étkezéshez normál magasságú, lounge garnitúrához, nyugágyhoz alacsony asztal illik. A tökéletes asztal nemcsak nemcsak dekoratív, de tartós is, illetve megfelel a célnak. Léteznek olyan asztalok is, amelyek étkezéshez és dohányzó- vagy lerakóasztalként sokoldalúan használhatók az állítható lábnak, magasságnak köszönhetően.

Amikor asztalt választ, azt is mérje fel, hogy az Ön által vásárolt székekkel kényelmesen használhatók-e, ugyanis az asztalláb korlátozó tényező lehet. Praktikusak a középső oszloppal rendelkező asztalok.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tippek a kerti garnitúra vásárlásához (x)
  Ezeket a dolgokat érdemes mérlegelni, mielőtt kerti bútort vásárolunk (x)
  Milyen kerti kanapét érdemes választani a teraszra? (x)
  Hétvégi pihenés? Építsen hozzá faházat! (x)
  Hasznos tudnivalók a terasz fűtése kapcsán (x)
  Amit a teraszmelegítők elhelyezéséről tudni érdemes (x)
  A nyár slágere: rosé és fröccs a teraszokon
  Budapest legmenőbb teraszát keresik

További hírek ebben a kategóriában

Ipari járműhöz strapabíró tömlő ...
Hang- és hőszigetelés egyetlen l...
A kardántengely pontos beállítás...
Hívd segítségül a hajfesték-eltá...