Hírek
23429 hír az adatbázisban
Időtálló, gyönyörű kerítés WPC-ből (x)
Marketinginfo.hu - 2024-02-19 11:08
PR

A háztulajdonosok időtálló kerítésről ábrándoznak, amely hosszú évekig megőrzi szépségét, nem kell csiszolni, festeni, javítani.

Ez a folyamat egy hosszabb kerítésszakasz esetében kimerítő és időrabló lehet, ráadásul rengeteg pénzbe is kerül.

Megnyugtató, amikor a teraszon ülve nyugodtan szemlélheted a birtok határát, mert közel s távol sehol egy hiba a kerítésen, amit javítani kellene. A hagyományos fakerítések rendszeres karbantartást igényelnek, ugyanis az anyagukat kikezdi az erős napsütés, a csapadék és a szél, illetve a kártevőkkel szemben sem ellenállóak. A felújításuk még akkor is sok pénzt és energiát felemészt, ha valóban előírás szerint, 1-2 évente csinálod, így nem hagyod lepusztulni.

Amennyiben szeretnéd, hogy a kerítésed famintázatú legyen, de nem szeretnéd a festegetésével tölteni a szabadidődet, a WPC kerítés elem nagyszerű választás lesz!

Gondozásmentes fakerítés?

Sokan szeretik a természetes fa erezetét, a meleg, otthonos hangulatot, amit áraszt, így több helyen is alkalmazzák házon belül és kívül. Azonban a kezdetben gyönyörű felület az időjárásnak kitett környezetben hamar pusztulásnak indul, és a gondosan pácolt, festett, lakkozott felület kezelés hiányában mállik, lepereg, foltosodik, ahol pedig megsérül, ott bejut az anyagba a csapadék és rothadásnak indul, penészedik. Nem marad más megoldás, mint a sérült darabok cseréje, majd a teljes felület csiszolása, újrafestése.

Amennyiben se időd, se kedved a karbantartáshoz, de ragaszkodsz a famintázathoz, van egy nagyszerű lehetőség, a WPC. Egy fa-műanyag kompozit anyagról van szó, amely ráadásul környezetbarát, ugyanis 100%-ban újrahasznosított anyagokból készül magas nyomáson, préseléssel. Ezáltal egy igen strapabíró, robusztus anyag jön létre, amely 15-20 évig minimális ápolás mellett is gyönyörű marad.

Kerítésépítés egyszerűen

A WPC ellenálló az extrém magas és alacsony hőmérséklettel szemben, az erős napsugárzás sem teszi tönkre, de a csapadék sem árt neki, sőt, még az élő károkozók sem fenyegetik. Ha ezt választod, biztos lehetsz benne, hogy évek múltán is gyönyörködhetsz a kerítésedben, amelyhez hozzá sem nyúltál a telepítés óta.

A kerítés építése egyszerű és gyors, házilag is megoldható, ugyanis nem igényel extra szerszámokat, különösebb szaktudást. A kerítéslécek könnyen vághatók, egyedi méretre szabhatók, így elkészítheted a megálmodott kerítést.

A kerítésrendszer még könnyebbé teszi az építést, ugyanis minden szükséges elemet tartalmaz, oszlopokat, oszloptartó és támasztóvasakat, a rögzítéshez L- és U-profilokat, kupakokat, végelzáró elemeket, csavarokat.

Egy környezetbarát megoldás

A standard WPC kerítések fahatású léceinek alapanyaga újrahasznosított anyagokból készül, és anyagában színezett, nem fakul, nem megy tönkre, így festeni sem kell, vagyis megspórolhatod az utógondozás környezetszennyező festékanyagait.

A kerítésléceket elképzeléseid szerint rakhatod vízszintesen vagy függőlegesen, zártan vagy hézaggal, attól függően, szeretnél-e betekintést engedni a magánszférádba.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hasznos tanácsok kerítésválasztáshoz (x)
  Összefogás az újpesti Királykerti Tagóvodáért
  Iskolafelújításban vett részt a Budapest Bank
  Átadták Magyarország első pozitív falát
  Kórházfelújításra áldozott a Poli-Farbe

További hírek ebben a kategóriában

Tippek a műkörmös kiválasztásáho...
Lesz támogatás 2024-ben fürdőszo...
Melyek most a legnépszerűbb onli...
Korszerű klímatechnika – h...