Hírek
23430 hír az adatbázisban
Megszületett a megállapodás a 2024-es bérekről a SPAR-nál
Marketinginfo.hu - 2024-02-16 09:11
Karrier

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sikeresen megegyezett a 2024-es bérekről.

A megállapodás szerint a 13. havi juttatás, a SPAR Hűségprogram és a munkavállalók 15%-os vásárlási kedvezménye továbbra is megmarad. A bérfejlesztést a vállalat idén is kizárólag saját forrás felhasználásával valósítja meg.

2024. január 1-jétől a SPAR Magyarország új bérstruktúra bevezetése mellett döntött az üzlethálózatban, melynek kapcsán a vállalat munkatársainak alapbére átlagosan 10 és 24% közötti mértékben fog nőni. Ennek értelmében az áruházakban dolgozók elérhető legalacsonyabb alapbére bruttó 365 ezer forint lesz. A gazdasági szempontból jelentős térségekben, valamint a kiemelkedő teljesítményt nyújtó üzletek vonatkozásában a legalacsonyabb bruttó alapbér - pénztáros és eladó munkakörökben - pedig 435 ezer forint lesz.

Az üzletek méretétől, forgalmától és üzleti teljesítményétől függően az áruházak középvezetői (szupermarket részlegvezető, szupermarket műszak-részlegvezető, szupermarket boltvezető-helyettes, INTERSPAR üzemvezető, INTERSPAR áruházvezető-helyettes) alapbére ezzel egy időben a bruttó 420 és 950 ezer forint közötti sávban foglal majd helyet. Az alapbért ezen felül a vállalat természetesen a jövőben is kiegészíti saját hűségprogramjának elemeivel, melyben a munkavállalók számára előnyös változtatásokat eszközölt.

"2017 és 2023 között 57,3 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtottunk végre saját forrásból. Erre a célra 2024-ben 17 milliárd forintot fordítunk" - mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

2024-ben a SPAR Hűségprogram révén a munkatársak továbbra is kihasználhatják a jubileumi juttatás és a SZÉP kártya előnyeit. Ez utóbbi esetében a mértéket tovább növelte a cég. Ezután is megmarad a 13. havi juttatás, valamint rendelkezésre áll a 15%-os dolgozói vásárlási kedvezmény havi 120 ezer forint vásárlási összeghatárig, amely természetesen jár az új belépő kollégák számára is. A gépkocsival történő munkába járás költségét pedig 40 Ft/km díj megfizetésével téríti meg a SPAR.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Díjat értek a SPAR hazai vállalkozásokat támogató programjai
  A SPAR-nak továbbra is szívügye a társadalmi felelősségvállalás
  Forgalom a SPAR-nál 2022-ben
  A SPAR kitart a jó ügyek támogatása mellett
  Megállapodás született a 2023-as bérekről a SPAR-nál
  SPAR-munkatársak és innovációk a rangos szakmai díjak mögött
  Egyre zöldebb vállalat a SPAR
  A SPAR szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást
  A SPAR termékadományokkal támogatja a hazai állatvédelmet
  15 éves a SPAR saját húsüzem

További hírek ebben a kategóriában

A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...
Tízből négy diák úgy látja, könn...