Hírek
23448 hír az adatbázisban
Mi is kell a nőknek a munkahelyen?
Marketinginfo.hu - 2024-02-29 09:51
Karrier

Nőnap közeledtével a virágszál kiválasztása mellett a hölgy kollégák fejlődési lehetőségeinek újragondolására is érdemes időt szánni - tanácsolja a K&H HR vezetője.

Ahhoz ugyanis, hogy a nők is kiteljesedhessenek a munkahelyen, nem csupán a gyerekvállalás és a kismamák munkába való visszatérésének támogatása szükséges, hanem az is, hogy ösztönzést, bátorítást és pozitív példát kapjanak a tanuláshoz, fejlődéshez, vezetővé váltáshoz.

Hamarosan itt a nőnap, amikor hagyományosan egy szál virággal köszöntik a hölgyeket. Érdemes azonban tovább is nézni ennél munkáltatóként és azt is megvizsgálni, hogy mennyire érvényesülhetnek a női munkavállalók a cégben, milyen fejlődési és előrelépési lehetőségeik vannak, mennyire kaphatnak helyet a vezetésben. A nagyobb cégek számára ez utóbbi nem is annyira önkéntes, hiszen az Európai Bizottság irányelve szerint 2026-ra a tőzsdén jegyzett uniós nagyvállalatoknál a nem ügyvezetői tanácsokban a női döntéshozók aránya el kell, hogy érje a 40 százalékot, az összes tanácsban pedig a 33 százalékot.

Mindez nem kizárólag az előírások és esélyegyenlőség biztosítása miatt fontos, hanem az ESG elvárások egyre nagyobb súlya miatt is. A női igazgatósági tagok ugyanis jobban azonosulnak a cégek finanszírozása szempontjából egyre meghatározóbb ESG célokkal: a BloombergNEF kutatócég 2020-as elemzése alapján azok a cégek, ahol magasabb a női vezetők aránya, nagyobb arányban támogatják az energiahatékonysági fejlesztéseket, a környezeti hatások csökkentését és a megújuló energia beruházásokat. A női kollégák fejlődésének segítése tehát egy igazi win-win lehetőség.

"Amikor a nők munkalehetőségeiről beszélünk, természetesen elsőként mindig az olyan, kifejezetten hozzájuk kapcsolódó élethelyzeti igényeket kell biztosítani, mint a gyerekvállalás és a munkába való minél gördülékenyebb visszailleszkedés támogatása. A K&H esetében például a kismamák munkába visszailleszkedését segítő programunk hatására 85 százalékra emelkedett a visszatérő kollégák aránya. Emellett óvodai támogatást, részmunkaidőt, rugalmas munkaidőt és otthoni munkavégzést is kiemelten biztosítunk a szülőknek" - hangsúlyozta ki Medvey Leila, a K&H HR igazgatója, hogy mivel teremtheti meg egy cég annak az alapjait, hogy a nők is lehetőséget kapjanak a fejlődésre és egyúttal a munka-magánélet közötti egyensúly megteremtésére.

"Legalább ilyen fontos azonban a pozitív ösztönzés" - folytatta a szakértő. "Abban ugyanis, hogy valaki nőként sikeres legyen a munkájában és ambíciózus célokat merjen kitűzni maga elé, óriási szerepe van a környezete támogatásának és annak, hogy pozitív példákat lát. Éppen ezért a hölgyek karrierútjának, vezetővé válásának előmozdításában fontos, hogy helyet kapjanak az ösztönző tehetségprogramok és mentorok, a női vezetői példaképek bemutatása, illetve az önbizalmat fejlesztő programok is." Ezek hatékonyságára a pénzintézet saját példáján keresztül mutat rá: az elmúlt években a K&H meNŐk karrieriskola és mentorprogram, a K&H kitűNŐk rendezvénysorozat inspiráló beszélgetései és a sikeres női vezetők megszólaltatása, cikkeken, podcastokon keresztül történő bemutatása is hozzájárult ahhoz, hogy 2023-ban kimagasló 48 százalékra emelkedett a női vezetők aránya, illetve a női munkavállalók közel kétharmada (64%) élhetett a munkakörváltás, komplexebb pozícióba lépés vagy előléptetés lehetőségével.




NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A nők közel fele nem tér vissza az eredeti munkahelyére a szülési szabadságot követően
  A nők szerepéről a tüdőbetegségben szenvedők támogatásában
  Nem virág kell a nőknek, hanem támogató munkahely
  Már bátrabban váltanak a nők munkahelyet
  Divat & Társadalmi Fejlődés
  Férfiként könnyebb érvényesülni a munkaerőpiacon?
  Hogyan támogathatják a vállalatok a nőket?
  Női példaképeket keres az IVSZ és a WiTH
  Rekordszinten az állásban lévő nők száma
  Magyar nők vállalkozásait támogatná a Morgan Stanley
  A nők jelenthetik a gyógyírt a fokozódó mérnök- és informatikus hiányra
  Az AVON Nőnap alkalmából változásra szólít fel
  A Mars a nemek közti egyenlőségért és az előítéletek megszüntetéséért áll ki
  A Dreher Sörgyárak ünnepli a nőnapot
  A Mary Kay által szponzorált alapítványok milliókkal támogatják a nőket érintő ügyeket

További hírek ebben a kategóriában

A nők közel fele nem tér vissza ...
Egyre több vállalatnál döntenek ...
Új Marketplace-vezető az eMAG Ma...
Tízből négy diák úgy látja, könn...