Hírek
23441 hír az adatbázisban
Ötletek, amelyekkel feldobható a gyerkőcök birodalma (x)
Marketinginfo.hu - 2024-03-18 09:29
Design

A legtöbb szülő számára komoly fejtörést okoz, hogy a gyerekszobában rendelkezésre álló teret úgy alakítsa ki, hogy az egyszerre legyen hangulatos és kreativitásra, játékra ösztönző.

Pedig egyszerűbb, mint azt gondolnák, az ágy körül kell kezdeni.

Egy tematikus dekoráció például nagyszerű ötlet lehet. Ha a gyermekünk szereti például a hercegeket és a hercegnőket, akkor kár lenne kihagyni a Csingiling Gyermekbútor Crown gyerekágyainak egyikét, amelyek eco-bőr kerettel, különleges koronás fejtámlával, népszerű színekben készültek. Sőt, még ágyneműtartóval is rendelkeznek, amely a fekvő felemelésével nyílik.

Erre jöhet egy színes, vidám mintás ágynemű, egy puha ágytakaró és pár pihe-puha párna! Az előbb említett webáruház ágyneműhuzat kínálatában egyébként rengeteg kedves minta közül válogathatsz, az éppen aktuális mesehősös textilektől a klasszikus állatfigurás, csillagos, motívumos ágyneműkig.

Fölé pedig akassz fel baldachint, amelyre rakj fel egy színes, világító gömbfüzért, és máris kész egy barátságos és hívogató kuckó, amely lehetőséget ad a lurkóknak arra, hogy a képzeletük napközben is szárnyaljon!

Faldekoráció

Hogy tovább fokozzuk a kuckós hangulatot, érdemes lehet a falat is kidekorálni. Készíthetünk például az ágy feletti részre galériafalat bekeretezett gyerekrajzokkal, fényképekkel és inspirációs idézetekkel. Vagy felragaszthatunk akár falmatricát is, amely egy gyors és egyszerűen felhelyezhető, ugyanakkor látványos dekoráció.

Egyéb ötletekért érdemes felkeresni a neten több oldalt, amely igazán jó inspiráció forrásnak bizonyulhat. A keresgélésbe mindenképpen vonjuk be a lurkókat is, már egész kicsi kortól, hogy valóban magukénak érezhessék a szobát.

Polcok

A lebegő polcok remek helyet kínálnak a könyvek, a játékok és a dísztárgyak számára, így mindenképpen célszerű párat felszerelni a gyerekszobában is. Létezik már belőlük felhő alakú változat is, amely csodás olvasósarokká változtatja az ágy melletti részt.

Arra azonban mindig ügyeljünk, hogy olyan magasra kerüljenek, ahol a kisgyerek már nem érik el! Így ugyanis nem tudják majd magukra rántani őket.

Fontos, hogy ne essünk át a ló túloldalára!

Azzal egyáltalán nem leszünk előrébb, hogy ha telezsúfoljuk a gyerekszobát színes bútorokkal. Ezért is alkották meg a szakértők a 60-30-10 ökölszabályt, ami lényegében annyit jelent, hogy a helyiség 60%-át egy alapszínnek kell meghatároznia. A legjobb, ha ez egy semleges árnyalat, mivel a dekorációt így könnyebb lesz majd hozzá igazítani.

Egy másodlagos szín pedig a szoba 30%-ában, míg egy harmadik árnyalat a helyiség 10%-ában kell, hogy visszaköszönjön. Az előbbi megjelenhet például a függönyökön, a szőnyegeken és a kisebb bútorokon, az utóbbi pedig a párnákon, a dekoráción, illetve minden olyan tárgyon, amelyet könnyen le tudunk váltani, ha kell.

Jó dekorálást kívánunk mindenkinek!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új IKEA családi kampány
  Kétszámjegyű növekedésre számít az RS Bútoráruház
  Jól alakul Romániában az idei év az IKEA-nak
  A Baumax megy, az XXXLutz jön

További hírek ebben a kategóriában

Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...
Varródobozok és varrókosarak a h...
Ma már nem ciki művirág csokorra...