Hírek
23441 hír az adatbázisban
Így válasszuk ki a megfelelő láncot a láncfűrészünkhöz (x)
Marketinginfo.hu - 2024-03-20 11:53
Kereskedelem

A láncfűrésszel végzett munka során fontos az erő és a hatékonyság. Amennyiben szeretnénk kihozni a láncfűrészünkből a maximumot, abban az esetben egy jól megválasztott lánc is sokat segíthet.

De milyen tényezőket kell figyelembe venni a megfelelő lánc kiválasztása során? Most mutatunk néhány szakértői tippet, amelyek segíthetnek abban, hogy megfelelő döntést meghozzunk.

Az alapok: mi alapján kell láncot választanunk?

Ha minőségi terméket keresünk, a Husqvarna - Budapest webshop láncfűrészei közt egész biztosan megtaláljuk azt. A tökéletes munkavégzéshez azonban a hozzá illő láncra is szükségünk lesz. Ahhoz, hogy ezt ki tudjuk választani, mindenképp ismernünk kell néhány fontos paramétert: a láncosztást, a vastagságot és a meghajtószemek számát.

Míg a láncosztás a fűrészlánc két szegecse közötti átlagos távolságot jelenti, addig a vastagság (nevéből is jól érzékelhetően) a meghajtószemek vastagságát mutatja meg. Utóbbit fontos ismernünk annak érdekében, hogy a választott lánc pontosan illeszkedjen a vezetőlemezre. Általában mindkét érték megtalálható a vezetőlemezen, azonban ha nem találjuk őket, a gépünkhöz szükséges méret egy szakember által történő mérésével is megállapítható.

Harmadikként pedig ismernünk kell a meghajtószemek számát. Ez ugyanis az az érték, amely a láncosztással egységben határozza meg az adott termék hosszát. Általában nincs rányomva a vezetőlemezre, ismeretéhez egyszerűen meg kell számolnunk a szemeket a cserére szoruló láncon.

A három alapvető kialakítás: teljes véső, félvéső és aprító

A láncok vágóformájukat tekintve háromféle csoportba sorolhatók. A teljes véső kialakítás esetében a fogak éles sarkakkal rendelkeznek, ennek köszönhetően könnyen hasítják a faanyag rostjait. A leggyorsabb, leghatékonyabb vágást biztosítják puhafa esetében.

A félvéső fűrészláncok fogainak sarka ezzel szemben enyhén lekerekített, melynek eredményeképp a különösen kemény vagy fagyott fák vágásakor, vagy piszkos környezetben végzett munka során is képesek helytállni. Az aprító fűrészláncok is hasonló módon működnek, azonban fogaik a félvéső fűrészláncokhoz képest is kerekebb sarkokkal rendelkeznek.

Válasszunk a teljesítménynek megfelelően!

Fontos tudni, hogy a megfelelő lánc kiválasztása a teljesítmény szempontjából is meghatározó lehet. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egy agresszívabb fűrészlánc egy átlagos láncfűrésszel párosítva jobb teljesítményt adna.

Lényeges tehát, hogy mindig a szerszámhoz illő fűrészláncot válasszuk! Ebben az esetben képes ugyanis a vágószerkezet minden helyzetben a maximális, megbízható és stabil teljesítményt nyújtani.

Abban az esetben, ha nem tudunk dönteni a rendelkezésre álló lehetőségek közül, a pontosan illeszkedő fűrészlánc megtalálásában érdemes szakértő segítségét kérni. De az online elérhető útmutatók és vásárlói vélemények is nagy segítséget jelenthetnek.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Stihl tavaly közel hétmilliárd forint forgalmat ért el
  Félmilliárdos Stihl nyereség
  A faanyagot népszerűsítő installációt épített a HelloWood Budapesten

További hírek ebben a kategóriában

Bombaárakkal indul a húsvéti sze...
Több mint 600 tonna füstölt húsá...
Így nyomtat egy jó nyomtatási sz...
A Jófogás Valentin-napi felmérés...