Hírek
23441 hír az adatbázisban
Licitálás az autizmussal élők megsegítésére
MTI + Marketinginfo.hu - 2024-04-02 11:46
CSR

Különleges autóra is lehet licitálni az Autistic Art Alapítvány aukcióján, a bevétellel az autizmussal élő fiatalokat és családjaikat segítik.

Az Autistic Art Alapítvány az autizmus világnapján mutatta be az idei aukció "főtételét", amelyet a Porsche Hungaria Kft. ajánlott fel - közölte a vállalat az MTI-vel.

A modell kivezetése miatt a gyártósorról utolsóként legördült Audi TTRS Roadster grafikáját Varga Máté autista művész készítette, a tétel kikiáltási ára 33 millió forint.

A művészeti árverésen továbbá az alapítvány által támogatott otthonokban élő művészek alkotásaival díszített mindennapi használati tárgyak is megvásárolhatók, amelyek az autizmus sokszínűségére és a társadalmi elfogadás fontosságára hívják fel a figyelmet.

Az alapítvány 2006 óta foglalkozik autizmussal élők támogatásával, azóta több mint 600 millió forinttal segítették az autizmussal élők magyarországi lakóotthonait, valamint művészeti programokat is nyújtanak az otthonokban élőknek.

Jelenleg Magyarországon mintegy 150 ezer ember él valamilyen fokú autizmussal, a becslések szerint minden 68. honfitársunkat személyesen érinti az autizmus. A sokak által betegségnek vagy rendellenességnek titulált állapot egy szakértő szerint "nem rendszerhiba - hanem egy, a szokásostól eltérő operációs rendszer". Az autista emberek gyakran több kreativitással, jobb koncentrációs képességgel és kitartással rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy kimagasló teljesítményt nyújtsanak a tudomány vagy éppen a művészetek területén - olvasható a közleményben.

A jótékonysági árverés az Autistic Art Alapítvány honlapján április 2-án kezdődött és az őszi gálaeseményig tart.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szelfizéssel segíthetik a fesztiválozók az autizmussal élőket
  A csendes nyitvatartás a Decathlonnál
  Kevesen ismerik és értik az autizmust
  Autizmussal élőknek segít a Telekom

További hírek ebben a kategóriában

Az olimpiára készülő fiatal élsp...
A Mol célja, hogy a régió zöldeb...
Esélyegyenlőség az Auchannál
Nem virág kell a nőknek, hanem t...