Hírek
23447 hír az adatbázisban
A húsipari gépek tömítésére mindig oda kell figyelni! (x)
Marketinginfo.hu - 2024-04-22 09:27
PR

Annak érdekében, hogy a gyártás folyamatos legyen, az apró részletekre is oda kell figyelni.

Nagyon gyakori, hogy csupán egy apró alkatrész cseréjére van szükség, ez azonban komolyabb problémát is okozhat, ha nem végezzük el a karbantartási műveleteket.

A tömítés pontosan az az alkatrész, amely nem kerül sokba, azonban kiemelt szerepe van, hiszen ez biztosítja a tökéletes illeszkedést a gép egyes részei között.

Milyen húsipari gépekkel dolgozzunk?

Nagyon sokféle márka között válogathatunk, amikor összeállítjuk a gyártóberendezéseket. A Langipex tömítései közül be kell szerezni azokat, melyek az adott géphez szükségesek, hiszen ezeknek a cseréjét akár mi magunk vagy a karbantartók is el tudják végezni.

Ha azonban nem szeretnénk ezzel bajlódni, akkor a gépek beszerzéséről, karbantartásáról és szervizeléséről is gondoskodó cég munkatársai elvégzik ezt.

A tömítések kiemelt szerepe

A húsipari gépek tömítése egy kulcsfontosságú terület, hiszen hatással van az élelmiszergyártás hatékonyságára. A megfelelő tömítési technológia segít megelőzni a gépek károsodását, ezáltal pedig az anyagi veszteségeket. Ha megfelelőek a tömítések, akkor nem kerülhet szennyeződés a berendezésbe, hiszen a higiénia ezen a területen kiemelten fontos.

Ezek a berendezések a legtöbb esetben magas hőmérsékleten és nagy nyomással működnek, emellett pedig erős mechanikai hatásnak vannak kitéve. Látható, hogy a tömítéseket is ugyanezek a hatások érik, így nagyon tartósnak és ellenállónak kell lenniük.

Mi a szerepe a tömítésnek?

Ezek az alkatrészek megelőzik azt, hogy a húsipari gépek szivárogjanak, a bennük lévő alapanyagok kifolyjanak, valamint biztosítják a különböző toldalékok tökéletes és biztonságos illeszkedését. Tömítés szükséges a fedélhez, küszöbhöz, ajtóhoz vagy füstgenerátorhoz.

A tömítések fajtái

A tömítés készülhet szilikonból, ez az anyag ellenáll a hőnek, a vegyszereknek, más környezeti hatásoknak, ezáltal ideális lehet a húsipar területén. Nagyon rugalmas és könnyen formálható, kopásálló és hosszú az élettartama.

A PFTE tömítés szintén hőálló, legnagyobb szerepe azokon a területeken van, ahol két különböző nyomású rész találkozik. Ha tehát olyan berendezést használunk, melyben nagy a nyomáskülönbség, akkor a PFTE a legjobb választás.

A szilikonkeverék tömítések bírják a nedvességet, rugalmasak és ellenállóak. Könnyen alkalmazkodnak a különböző alakú és méretű felületekhez. A szilikont erősíthetik platinával, így még ellenállóbbá válik.

A márkák megoldásai

A különböző márkájú húsipari gépek más-más tömítést alkalmaznak, ezért mindig olyan tömítőgyűrűt válasszunk, amit az adott cég ajánl vagy forgalmaz. Vannak pontos méretre szabott fedéltömítések, de olyan megoldással is találkozhatunk, ahol mi magunk vághatjuk le a megfelelő méretet a tömítőanyagból.

A gépek tömítéseire mindig oda kell figyelni. A megfelelően karbantartott gépek megőrzik az élelmiszerek frissességét, biztonságát, megóvják a gép élettartamát, biztosítják a folyamatok hatékonyságát.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Gyulahús legújabb kampánya
  Milliárdos beruházás a Kométánál
  Újdonságok a Ságánál
  Sága: struktúraváltás után, brand-erősítés előtt
  Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól
  Kevesebb húst esznek a magyarok
  Kokárdás promóció a Kaisertől
  Részvénytársasággá alakult a Kométa

További hírek ebben a kategóriában

A vállalkozás sikerének titkos f...
Nagy lehetőségek a hőszivattyúba...
Így füvesítsd a kertet hatékonya...
Ha eddig halogattad, most már ne...