Hírek
23447 hír az adatbázisban
Hidraulikatartályok és tartozékaik (x)
Marketinginfo.hu - 2024-04-22 11:39
PR

A hidraulikai rendszerek széles felhasználási területtel rendelkeznek: mezőgazdaságban, járműveknél, ipari területen egyaránt alkalmazzák ezeket.

Ennek oka a hatékony és gazdaságos munkavégzés, amelyet lehetővé tesznek.

Egyik alapvető és legfontosabb alkatrésze ezeknek a szerkezeteknek az MPH kínálatában is elérhető hidraulikatartály, amely a hidraulikafolyadék tárolásáért felel.

A hidraulikatartály anyaga, kialakítása

A hidraulikatartály funkciója, anyaga, kialakítása és gyártási módja sok hasonlóságot mutat az üzemanyagtartályokéval, ugyanakkor lényeges különbségek is akadnak. Az előbbiek jellemzően alumíniumból, illetve rozsdamentes szénacélból készülnek.

Az alumíniumtartályok esetén különös figyelmet kell fordítani a hegesztésre a későbbi meghibásodások elkerülése miatt. Méretüket tekintve általában kisebbek, mint az üzemanyagtartályok, emiatt nincs szükség bennük hullámtörő kialakítására.

Az üzemanyagtartályokkal ellentétben, a hidraulikafolyadék-tartályokban nincs beépítve digitális szintjelző, csupán egy vizuális jelző, illetve sok esetben egy hőmérő berendezés.

A tartály tartozékai

A hidraulikatartályhoz tartozó konzol a szűkösebb helykínálat miatt keskenyebb, ebből kifolyólag kevésbé masszív és tartós, mint az üzemanyagtartályok esetében. Hajlamosabbak az elhasználódásra, így mindig ügyelni kell az állapotukra, és a karbantartási munkálatok során érdemes ellenőrizni őket.

Amennyiben a tartálynak nem képezi részét a szintjelző és hőmérő, ezek az alkatrészek utólag is beszerezhetőek és beépíthetőek a tartályba. Tartályellenőrző ablakot szintén be lehet szerelni utólag, ezek elérhetőek BSP és metrikus menettel is.

Valamint fontos alkotóelem a tartálybeöntő nyílás is, ami számos különböző kivitelben elérhető, így bármilyen hidraulikatartályhoz könnyedén illeszthető.

A megfelelő hidraulikatartály kiválasztása

A megfelelő termék kiválasztásánál fontos szem előtt tartani, hogy pontosan milyen feladatot lát majd el a hidraulika-rendszer. Amennyiben munkahengerek kiszolgálásáról van szó, a tartály méretét úgy érdemes kiválasztani, hogy az nagyobb legyen, mint a munkahengerek és a tömlők térfogata.

Ha hidraulikamotor működtetése a cél, akkor a hűtési szempontok bírnak a legnagyobb jelentőséggel. A tartály mérete ajánlott, hogy legalább másfélszerese legyen a motor percenkénti literfogyasztásának, amennyiben a rendszerbe nincs beépítve hidraulikahűtő.

A hidraulikatartály és annak tartozékai fontos szerepet töltenek be a rendszer működésében. Amennyiben hatékonyan és gazdaságosan működő hidraulikus rendszer felépítése a cél, és az üzemeltetés közbeni meghibásodások minimumra szorítása, akkor minden esetben törekedjen a megfelelő minőségű alkatrészek beszerzésére.

Ha pedig nem biztos a megfelelő tartály paramétereit illetően, kérje szakértő segítségét, a kompatibilitásbeli problémák, és ebből fakadó anyagi kár elkerülése érdekében.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További hírek ebben a kategóriában

A vállalkozás sikerének titkos f...
Nagy lehetőségek a hőszivattyúba...
Így füvesítsd a kertet hatékonya...
Ha eddig halogattad, most már ne...