Hírek
23447 hír az adatbázisban
Milyen anyagból készülnek leggyakrabban az öltönyök? (x)
Marketinginfo.hu - 2024-04-26 09:32
Márkák

Mivel az öltönyök nagyon sokféle alapanyagból készülhetnek manapság, ezért a vásárlás során nem árt odafigyelni az egyes matériák nyújtotta előnyökre és hátrányokra.

Bár azt nem árt leszögezni, hogy mivel mindegyiknek megvannak a maga pozitívumai és negatívumai, a gyártók jellemzően különböző mértékben keverik őket.

Viszkóz

A viszkózzal kapcsolatban elég gyakori tévhit, hogy mesterségesen, vegyi úton állítják elő, ám ez egy abszolút természetes szál, amely a bükk és fenyőfa kérgéből kivonva kerül végül például a Lord Men's Fashion öltönyeinek anyagaiba is.

A kiváló nedvszívó képessége az egyik legnagyobb pozitívuma, amelynek köszönhetően remek légáteresztő, szép esésű és kellemes viseletet biztosít. De nem mehetünk el szó nélkül a szín- és mérettartóssága mellett sem, arról nem is beszélve, hogy poliészterrel keverve a gyűrődés miatt sem kell aggódni.

A használata során a grammsúly a mérvadó: a nyári szövetekhez általában 200-240-es vastagságú szálakat használnak, míg az úgynevezett négy évszakos szövetek vastagsága 280-300 gramm, a kifejezetten téli viseletre alkalmas szöveteké pedig 300-360 gramm.

Poliészter

A poliészter a rugalmasságának köszönhetően igazán jól megmunkálható, strapabíró, ráadásul még a hőszigetelő képessége is kiváló, nem véletlenül számít tehát az egyik legnépszerűbb alapanyagnak az öltönyök terén. És akkor még azt nem is említettük, hogy az elasztikussága miatt kitűnően képes felvenni az alak vonalát, és előnyösen formálni azt.

Bár egy mesterséges anyagról van szó, mégis viszonylag ritkán kerül önmagában felhasználásra. Az esetek többségében más anyagokkal kombinálva kapható, hogy az előnyei maximálisan kiélvezhetőek legyenek viselés közben.

Gyapjú

Mivel a gyapjú egy nagyon finom szálakkal rendelkező, önmagában mikronvastagságú anyag, így mindenképpen körültekintést igényel a vele való munka. De abszolút megéri, hiszen ezek lesznek a legjobbak.

A gyártók igyekeznek általában a lehető legjobb forrásból beszerezni az anyagaikat. A fentebb már érintőlegesen említett Lord Men's Fashion például közvetlenül az olasz nagykereskedőtől vásárol, amelynek a fő profilja, hogy az ottani nagy ruhagyárak megmaradt szövet-raktárkészleteit felvásárolja, és így kerülnek a birtokába olyan márkás szövetek, mint például a Cerutti, a Carlo Pignatelli vagy a Biella.

Ami az anyagiakat illeti...

A gyapjú öltönyök ára általában magasabb az első két típusú anyagból készült darabokénál, de véleményünk szerint a kiváló hőtartásuk és a kellemesen puha tapintásuk bőven kárpótol emiatt.

Ön is láthatja tehát, hogy a választék igazán széles, amelynek hála mindenki megtalálhatja benne a számára leginkább megfelelőt. Mindenféle testalkatra létezik ugyanis egy ideális anyagú, fazonú és kialakítású öltöny, amely bármilyen helyzetben kényelmes viseletet biztosít.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nagyot nyert a Lexus a Suits sorozattal
  A ruha teszi az embert

További hírek ebben a kategóriában

Decathlon A Decathlon új irányvonala
2024-03-14 10:15
5,7 milliárd forintos tőkeemelés...
Egyedülálló beruházás a BioTechU...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...
Hatalmas tőkebevonással erősít a...