Hírek
23446 hír az adatbázisban
Gondot okoz a redőny tisztítása? Mutatjuk, hogyan érdemes nekikezdeni! (x)
Marketinginfo.hu - 2024-05-24 09:41
PR

Egy külső árnyékoló felszereltetése nem olcsó mulatság, legalábbis ha jó minőséget akarunk. Hosszú távon mindenképpen ez éri meg jobban, de ahhoz, hogy tartósan jól is működjön, valamelyest karban kell tartani.

A tisztaság, a szennyeződések eltávolítása kimondottan fontos annak érdekében, hogy ne kerüljön újabb költségbe az esetlegesen meghibásodott redőny. A nem megfelelően használt, illetve idegen anyagoktól nem mentes árnyékoló sokkal könnyebben romlik el, aminek javítása sok pénzbe kerülhet. Nem is beszélve arról, ha emiatt teljesen újat kell venni.

A redőny takarítása kapcsán némileg csapdában érezheted magad, ha emeleten laksz, ahol kívülről nem hozzáférhető a palást. Belülről még megoldható a lemosása, de a külső felének életveszélyes mutatvány lenne nekiállni, így hát inkább kerülendő.

Hogyan mosd le a redőny palástjának külső felét?

Milyen esetben mosható le kívülről a redőny? Amennyiben az ablak erkélyre néz, és biztonságosan megoldható, illetve földszinti lakások, családi házak alsó szintjén található árnyékolók tisztítása még viszonylag könnyedén megoldható kintről is.

Csakis a fent felsorolt esetekben állj neki! Előfordulhat, hogy egy kisebb létrára is szükséged lesz, de csak óvatosan, mert könnyű lepottyanni, pláne, ha nem egyenletes alatta a talaj. Egy általános tisztítószert tartalmazó langyos vízben nedvesítsd be a puha törlőruhát, és addig mosd vele a palástot, amíg el nem tűnik a kosz!

Fontos, hogy ne használj vegyszert, akkor se, ha nagyon szennyezett a felület! Különösen színezett redőny esetében ne, de a fehérnek sem tesz jót. A vegyi anyagok tönkretehetik az anyagot, úgyhogy mindenképpen el kell ezeket kerülni.

A belső oldal tisztítása

A redőny belső felét némileg egyszerűbb takarítani, csak le kell hozzá engedni, és ugyanazt a módszert kell alkalmazni, mint kívül. A modern redőnyök nagy része azonban öntisztuló anyagból készül, így nem is biztos, hogy szükség lesz a takarításra. A Topredőny kínálatában kizárólag magas minőségű árnyékolókat találsz, amelyek tapasztalt szakemberek szerelnek fel. Ez garanciát jelent a tartósságra, a strapabíróságra.

Évente egyszer elég karbantartást végezni, ezzel nemcsak esztétikusabb lesz, hanem idejében felfedezheted, illetve meg is akadályozhatod az esetlegesen felmerülő hibákat, sérüléseket. Ám nem kizárólag a palástot kell tisztán tartani, hanem az eldugottabb részekre is érdemes figyelmet fordítani.

A rejtőzködő szennyeződéseket is meg kell keresni

A vezetősínben könnyen megtapadhatnak a szennyeződések, amelyek akadályozzák a lamellák mozgatását. Emiatt a redőny nem fogja tökéletesen ellátni funkcióját, és könnyebben el is romolhat.

Időnként célszerű bepillantani erre a területre, hogy leellenőrizd, vannak-e bent idegen anyagok, por, falevelek, vagy bármi, ami zavaró lehet. Ilyenkor mindegy, hányadik emeleten van az ablak, nem kell kihajolni, egy porszívóval vagy egy egyszerű törlőronggyal el lehet ezeket távolítani.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Fokozza otthona kényelmét redőnyökkel és kiegészítőkkel! (x)
  Új redőnyt szeretnél? Segítünk még a régit is leszedni! (x)

További hírek ebben a kategóriában

Nagy lehetőségek a hőszivattyúba...
Így füvesítsd a kertet hatékonya...
Ha eddig halogattad, most már ne...
Hidraulikatartályok és tartozéka...