Hírek
23446 hír az adatbázisban
Az irodai felszerelések beszerzéséhez pénzügyi tervezés szükséges
Marketinginfo.hu - 2024-05-24 11:14
PR

Az iroda berendezése egy összetett feladat, számtalan bútorra és irodaszerre van szükség. Ráadásul ezek az eszközök sok esetben fogyóeszközök, ezért folyamatos beszerzést igényelnek.

Az irodavezetőnek mindig oda kell figyelni arra, hogy semmilyen fontos alkatrész, irodaszer ne fogyjon ki, illetve időben el kell indítani a beszerzési folyamatokat.

Az irodában többek között papírmegsemmisítőre is szükség van, hiszen olyan fontos dokumentumokat kell időnként megsemmisíteni, amelyeknek nem szabad onnan kikerülni.

Miért fontos, hogy ez az eszköz rendelkezésre álljon?

A BBMARKET iratmegsemmisítői megakadályozzák azt, hogy a cégnél készült iratok illetéktelen kezekbe kerüljenek. Ha a dokumentumokat ledarálás nélkül dobjuk a papírkosárba, akkor azokat később bárki el fogja tudni olvasni, ezáltal lényeges adatok, sőt, akár üzleti titkok is kikerülhetnek. Az iratmegsemmisítő azonban képes arra, hogy a papíron lévő információkhoz senki se tudjon hozzájutni, mivel azt apró darabokra vágja szét.

Milyen iratmegsemmisítőket lehet vásárolni?

Ha a pénzügyi osztály vagy vezető megadja az engedélyt az eszköz megvásárlására, akkor ki kell választani, hogy milyen típusú berendezésre van szükség. A szalagvágók lényege, hogy a lapot hosszanti irányban vágják el ezáltal pedig vékony csíkok lesznek belőle. Tudni kell, hogy ez a legkevésbé biztonságos megoldás, ezért ez kerül a legkevesebbe. Persze ezek az eszközök is teszik a dolgukat, erősek és akár CD-lemezt és bankkártyát is meg lehet velük semmisíteni.

A keresztvágó berendezések hosszában és keresztben is elvágják a papírt, így nagyon apró darabokká válnak a dokumentumok, amiket éppen ezért lehetetlen később összeilleszteni. Ezek sokkal nagyobb biztonságot adnak, és az sem probléma, ha véletlenül a papíron marad a gémkapocs vagy az iratkapocs.

A biztonsági fokozatok

Az eszközbeszerzés során mindenképpen össze kell hasonlítani a gépek különféle paramétereit, ilyen a biztonsági szint is. Ez azt jelzi, hogy ledarálás után mennyire lesz felismerhető az eredeti irat. Ez a DIN szabvány, melynek a legmagasabb szintje a 7-es fokozat. Emellett azt is célszerű figyelni, hogy egyszerre hány lapot képes megsemmisíteni a gép, hiszen minél többet, annál gyorsabban haladhatnak vele az iroda munkatársai, annál hatékonyabb lesz a működése. A zajszintet is vizsgálni kell, senki sem szeretne folyamatos zajban dolgozni.

Melyek a legideálisabb berendezések?

A legjobb gépek képesek egyszerre nagy mennyiségű lapot megsemmisíteni, alacsony zajszintűek, a gémkapocs sem állítja le a működésüket, erős a motorjuk és nagy a konténerjük, igy csak ritkán kell őket üríteni. Elakadásmentes technológiájuk gyorsítja a munkát. A gond nélküli működéshez mindig fel kell hívni a munkatársak figyelmét arra, hogy időben ürítsék ki a tartályt, és amikor szükséges, akkor végezzék el a berendezés olajozását.

Ha jó minőségű és az iroda céljainak megfelelő iratmegsemmisítő kerül megvásárlásra, akkor hosszú évekig számíthat a cég annak problémamentes működésére.


(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan őrizzük meg hatékonyságunkat irodai környezetben?
  Irodai szoftverekkel a hatékony irodáért (x)
  Így lesz hatékonyabb az irodai tárolás (x)
  Az otthoni iroda a jövő?
  Zöld építészeti megoldásokban gazdag irodaházat avattak fel
  A jövő irodaházai megkedveltetik az irodai munkát
  A rejtett irodai költségekről
  A Mercedes-Benz a környezetbarát irodaházban

További hírek ebben a kategóriában

Nagy lehetőségek a hőszivattyúba...
Így füvesítsd a kertet hatékonya...
Ha eddig halogattad, most már ne...
Hidraulikatartályok és tartozéka...