Hírek
23467 hír az adatbázisban
Adományoz a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül
Marketinginfo.hu - 2024-06-25 12:34
CSR

Egy évig ellátja higiéniai papírtermékkel az esélyteremtő gyermekprogramok intézményeit a Vajda-Papír.

Egy évre elegendő termékadománnyal segít több ezer rászoruló gyermeket a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. Az évek óta tartó együttműködésben a mostani adománnyal a Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjaihoz kapcsolódik Magyarország piacvezető higiéniai papírtermék-gyártója. A több mint 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke vette át június 25-én, a Zemplén Győző utcai Máltai Játszótéren. A vállalat munkatársai a játszótér felújításában is részt vettek egy önkéntes nap keretében.

Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezetője az adomány átadásakor elmondta, hogy 6000 hátrányos helyzetű gyermeket látnak el egy esztendőre elegendő higiéniai papírtermékkel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos hálózatában. A termékadományon kívül pedig a cég munkatársai önkéntes munkájukkal segítik a játszótér felújítását. Méltatta a Szeretetszolgálat segítő munkáját, a rászorulók felkarolását, támogatását. Úgy vélte, a hátrányos helyzetű emberek, családok, gyermekek megsegítése közös társadalmi kötelezettség, ezért kapcsolódnak be most már ötödik éve a karitatív szervezet programjaiba.

Vajda Attila megemlítette azt is, hogy a cég menedzsmentje kiemelten foglalkozik a társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság erősítésével. Kiemelte: "a Vajda-Papírnál a fenntarthatóság minden döntésünk szerves része, ezért is fontos számunkra, hogy ügyfeleink és munkatársaik figyelmét is felhívjuk a környeztünk rendben tartására, megóvásra. Ennek a kezdeményezésnek része ez az önkéntes munka a játszóterek rehabilitációja, funkcionális környezetünk szépítése". Hozzátette, hogy a cég legmodernebb ESG irányelveknek is megfelelő gyártási folyamataira jellemző a kreativitás és a fenntarthatóság, ezért a társadalmi szerepvállalásukban is szerettek volna erre nagy hangsúlyt fektetni.

A Szeretetszolgálat az esélyteremtő gyermekprogramjai keretében a hátrányos helyzetű gyermekeknek működtet óvodákat, általános iskolákat, a "Játszva megelőzni!" Játszótér Program pedig szociális játszóházakat alakít ki és tart fenn. A játszótereiken és játszóházaikban, országszerte 15 helyszínen, évente több mint 3000 gyerek töltheti szabadidejét biztonságos környezetben, játékkal, fejlesztő foglalkozásokkal. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa 20 oktatási intézményt - 8 óvodát, 7 iskolát, 4 szakképző intézményt és egy fejlesztő iskolát - tart fenn, melyekben összesen több mint 4300 gyerek végzi tanulmányait. A több mint húsz éve működő Máltai Családok Háza Nevelőszülői Hálózatban pedig 12 megyében 105 nevelőszülő 285 gyermeket nevel, köztük számos fogyatékossággal élő, halmozottan sérült gyermeket.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke azt mondta: a Vajda-Papír mostani támogatása is elismerése az eddigi munkájuknak, és segít erőt gyűjteni a jövőbeni szolgálataikhoz. "Megható látni, hogy egy segítő kézhez hány másik tud kapcsolódni erősítve a mi törekvéseinket. Külön öröm számomra, hogy a Vajda-Papír munkatársai a játszóterek szépítésében önkéntes munkával is részt vesznek. Az önkéntesség ugyanis nem csak az egyén, de a társadalom egészségéhez, erősítéséhez is hozzájárul" - mondta, és reményét fejezte ki, hogy egyre több cég vállalja a karitatív szervezetek munkájának támogatását. Felidézte, hogy a Játszva megelőzni programot 1998-ban kezdték el a Szeretetszolgálat önkéntesei és munkatársai. Azzal a céllal indították útjára, hogy a panelrengetegben lakó gyerekeknek értékes időtöltést kínáljanak az iskola utáni időre, és közösségi teret hoztak létre a játszótereken, játszóházakban a közös játékra, ismerkedésre, beszélgetésre. A játék olyan eszköz, amely közelebb viszi az embereket, felnőtteket, gyerekeket egymáshoz, így segíti a bizalmi kapcsolatok kialakulását, és hozzájárul a gyermekek mentális egészségéhez is. Nagyon fontos, hogy a fiatalokat ne hagyjuk elkallódni, programokat szervezzünk nekik, és felkaroljuk önálló kezdeményezéseiket.

Hangsúlyozta, hogy követendő példának tartja, hogy a cégcsoport küldetésének tekinti az adományozói kultúra népszerűsítését Magyarországon, és emlékeztetett rá, hogy a Vajda-Papír és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése 2020-ban kezdődött.

A vállalatcsoport ellátta higiéniai papírtermékkel a karitatív szervezet szociális és egészségügyi ellátó hálózatát, 2021 tavaszán több ezer hátrányos helyzetű gyermeket, 2021 őszén pedig több száz hátrányos helyzetű családot látott, 2022-ben több ezer fogyatékossággal élő, 2023-ban több ezer idősgondozásban élő embert látott el egy esztendőre elegendő higiéniai papírtermékkel. A jótékonysági akció, ahogyan az elmúlt években, idén is az Ooops! vásárlókkal és a partnerekkel való összefogás révén valósulhatott meg, a Vajda-Papír pedig hálás a rászorulókért való vásárlói összefogás erejéért.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Scitec Nutrition és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös kampánya
  A Vajda-Papír újabb gyáregysége
  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az E.ON Hungária Zrt. mintaprogramja
  Elismerték a SPAR Adni öröm! kampányát
  Hatezres konzerv-adomány a Bonduelle-től
  Ötezer rászoruló családnak visz élelmiszert a DHL Freight
  Rászorulókat és divattervezőket támogatott a Glamour
  Sportcipőket hasznosítanak újra a Triatlon VB alatt

További hírek ebben a kategóriában

Megoldások a holnapért program
Országos összefogás segíthet a k...
65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...