Hírek
23467 hír az adatbázisban
Mit érdemes tanulni felnőttfejjel? (x)
Marketinginfo.hu - 2024-06-28 11:37
PR

Az iskolapad koptatása nemcsak a gyerekek dolga, ma már egyre láthatóbbá válik, mit is jelent az, hogy "élethosszig tartó tanulás."

Van, hogy a munkáltatónk kér meg bennünket, végezzünk egy el továbbképzést, van, hogy mi magunk döntünk úgy, fejlesztjük a tudásunkat, mert új szakmát szeretnénk. Ilyesmi már közel sem csak a filmekben fordul elő.

Igaz, ritkán, de előfordul az is, hogy valaki a tanulás öröméért iratkozik be egy kurzusra. Bármelyikről is legyen szó, először azt kell megtalálni, melyik az a szakma, amelyikben kiteljesednénk. Persze a legtöbben azokat keresik, ahol kevés a munkaerő, mert ezekben az állásokban nem rossz a fizetés sem.

Egyre többen érdeklődnek többek közt az aranykalászos gazda vagy épp a fakitermelő képzés iránt is: a jelentkezés módjáról bővebb tájékoztatást lehet olvasni a TanfolyamGURU.hu Mezőgazdaság és erdészet tanfolyamainak oldalán.

Miért érdemes a mezőgazdasági, erdészeti képzéseket megtekinteni?

Bár vannak sokkal divatosabb szakmák is - mint például az online marketinges vagy a grafikus -, az is egyértelmű, hogy az ilyen képzésekre többen is jelentkeznek, így néhány év, és túl fog telítődni a piac. Ezzel szemben az olyan munkakörök, mint a gallyazó-daraboló, fakitermelő vagy épp a kertépítő sokat fognak érni.

Aki egyébként is szeret kint a természetben dolgozni, szereti a növényeket, állatokat, annak mindenképp érdemes lehet ez irányban nyitni. A mezőgazdasági, erdészeti képzésekkel ugyanis számos tudás birtokába juthatunk - amelyeket akár még otthon, a mindennapi életünk során is tudunk alkalmazni.

Mit lehet tanulni?

Nézzünk néhány példát a kínálatból!
 
  • Aranykalászos gazda képzés:

Aki ezt elvégzi, képes lesz az alapvető mezőgazdasági munkák ellátására: állattenyésztésre, növénytermesztésre, tudni fogja, hogyan kell nap mint nap elvégezni a feladatokat egy gazdaságban. Manapság kevesen értenek ehhez, így az itt szerzett tudás várhatóan sokat fog érni pár éven belül!

Azoknak, akik földműveléssel, szőlő-, gyümölcstermesztéssel szeretnének foglalkozni, mindenképp hasznos lehet ez a tanfolyam. Ajánlható még méhészeknek, borászoknak, de a falusi turizmusban dolgozó szakembereknek is.
 
  • Fakitermelő képzés:

Hazánkban nagyon sok az erdő, az itt növekvő fák szakszerű kitermelése azonban szaktudást igényel. Ha belegondolsz abba, mennyien keresik napjainkban a tűzifát, láthatod, hogy ennek a szakmának is van jövője.

Fából egyébként is sok minden készül: a bútoriparban és a játékok készítése során is felhasználják, de a papírgyártás alapanyaga is a fa. Fontos tehát, hogy legyen olyan szakember, aki ellátja a kitermeléssel járó feladatokat - valószínűleg a jó fizetés sem utolsó szempont ebben a munkakörben!

Hol érdeklődj a részletekről?

A TanfolyamGURU.hu egy olyan oldal, amely összegyűjtötte a felnőttképzési intézmények kínálatát, így egy helyen, az ő oldalukon megtalálsz minden hasznos információt. Itt elolvashatod, mik a jelentkezés feltételei, melyik képzés mennyibe kerül, milyen képesítést adnak.

Ha bővebben érdekelnek az erdészeti, mezőgazdasági tanfolyamok, mindenképp látogass el az oldalra!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Digitalizáció a nyelvtanulásban
  A KKV-k és a technológia
  Középpontban a tanulás jövője
  Jó befektetés a tanulás
  Kifizetődő a tanulás?
  Az ügyviteli oktatást támogatja a Kulcs-Soft
  Továbbtanulásra ösztönöz a McDonald's
  Uniós támogatás a Coca-Cola képzési programjához

További hírek ebben a kategóriában

Mire való a balesetbiztosítás, é...
Egyedülálló elismerésben részesü...
A dongó motorok karbantartása (x...
Költséghatékony tárolás palackok...