Márkatörténet
77 márkatörténet az adatbázisban
Márkatörténet: Costa Coffee
2020-07-21 11:07
A Londonban, 1971-ben az olasz Sergio és Bruno Costa testvérpár által alapított Costa Coffee 31 nemzetközi piacon érhető el.

A hálózat Nagy-Britanniában és Írország Egyesült Királyságában több mint 2700 üzlettel rendelkezik, míg világszerte több mint 1200 kávézót számlál. Nagy-Britanniában és Írországban a Costa hálózata nő a leggyorsabban és büszkék vagyunk arra, hogy nemzetünk kedvenc kávézója lehetünk. 2010 és 2019 között 10 egymást követő évben elnyertük a Allegra Strategies "A legjobb kávézó lánc márka az Egyesült Királyságban és Írországban" címét.

Az Egyesült Királyságban és világszerte egyaránt különösen fontos számunkra, hogy támogassuk közösségeinket. Ezért hoztuk létre a Costa Foundation-t, amely regisztrált jótékonysági szervezetként segíti a gyermekek jobb életesélyeit a kávétermesztéssel foglalkozó közösségekben. Segítjük őket abban, hogy biztonságos és minőségi oktatásban részesülhessenek. Eddig a Costa Foundation több mint 80 iskolai projekt támogatásán keresztül több mint 75 000 gyermek életét tette jobbá. Az Egyesült Királyságban működik egy közösségi programunk is, amelyen keresztül a kollégáink önkéntesként, szabadidejükben helyi jó ügyekért tevékenykedhetnek, illetve lehetőség van arra is, hogy a közösségek tagjait meghívják a kávézóinkba.

2011-ben a Costa Coffee megvásárolta Coffee Nationt, amely most már Costa Express néven ismert. Mára a Costa Express megtalálható kilenc nemzetközi piacon, több mint 8500 kávébárt működtetve az Egyesült Királyságban, és több mint 1000-et világszerte. A híres Mocha Italia ízünket büszkén szolgáljuk fel üzleteinkben, ahol friss tej hozzáadását követően egy isteni meleg kávéval a kezükben távozhatnak fogyasztóink. 2019-ben a The Coca-Cola Company lezárta a Costa Limited felvásárlását.


NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További márkatörténetek

Kép: FOREO Márkatörténet: Foreo
2023-05-26 09:08
Márkatörténet: Rossmann
Márkatörténet: Caola
Márkatörténet: Avon
Márkatörténet: Michelin
Márkatörténet: Az Arconic-Köfém ...
Márkatörténet: A Coca-Cola legen...